Print
Hits: 1123

З початку встановлення карантину роботодавці міста Суми подали до Сумського міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області 1264 заяви-розрахунки для виплати матеріального забезпечення 4,5 тис. застрахованим особам, більш ніж по 5,2 тис. лікарняних листків.

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року відбулося зменшення кількості оплачених лікарняних та допомог застрахованим особам (6,2 тис. лікарняних для 5,5 тис. застрахованих осіб у 2019 році).

Відповідні лікарняні, на підставі яких було призначено допомогу від Фонду, видані у зв’язку із загальним переліком захворювань і травм, до яких входять гострі респіраторні вірусні інфекції.

Зазначимо, у разі захворювання на COVID-19 усі працюючі отримають від Фонду соціального страхування України допомогу по тимчасовій втраті працездатності у розмірі від 50% до 100% втраченого за час лікування заробітку. Розмір виплати залежить від тривалості страхового стажу.

Фінансування допомог та страхових виплат здійснюється Фондом щоденно, по мірі надходжень від сплати роботодавцями єдиного внеску.

Станом на 1 травня 2020 року заборгованість з виплат матеріального забезпечення становила 5358,16 тис. грн. З цієї заборгованості протягом 4-6 травня поточного року було профінансовано страхувальників на загальну суму 2862,47 тис. грн., зокрема:
- на оплату допомог по тимчасовій непрацездатності – 1890,80 тис. грн.;
- допомог по вагітності та пологах – 934,17 тис. грн.;
- допомог по тимчасовій непрацездатності, пов’язаній з виробництвом – 37,50 тис. грн.

Сумське міське відділення управління
виконавчої дирекції Фонду соціального
страхування України у Сумській області