006.jpg

На обліку в Сумському міському відділенні управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області перебуває понад 28 тис. роботодавців, фізичних осіб-підприємців, самозайнятих і інших осіб, які зобов’язані сплачувати ЄСВ. З них юридичних осіб – понад 12,2 тис., фізичних осіб – 15,8 тис.

Зазначені особи сплачують єдиний внесок за себе та/або своїх працівників. На сьогодні застрахованими у Сумському міському відділенні є понад 124,9 тис. осіб.

Нагадаємо, загальнообов’язкове державне соціальне страхування – система прав, обов’язків і гарантій, яка передбачає матеріальне забезпечення, страхові виплати та надання соціальних послуг застрахованим особам за рахунок коштів Фонду соціального страхування України. Право на них виникає з настанням страхового випадку в період роботи (включаючи час випробування та день звільнення), зайняття підприємницькою та іншою діяльністю.

Застрахованою у Фонді є кожна фізична особа, яка сплачує (сплачувала) та/або за яку сплачується чи сплачувався у встановленому законом порядку єдиний внесок.