Print
Hits: 805

Для близько 100 застрахованих осіб Сумське міське відділення Фонду соціального страхування України компенсувало втрачений заробіток за час ізоляції від COVID-19, з них 8 осіб – медичні працівники.

Загалом відділенням Фонду протягом травня-червня поточного року направлено близько 50 тис. гривень на оплату листків непрацездатності, які були видані застрахованим особам у випадку самоізоляції під медичним наглядом або в разі перебування в спеціалізованих закладах охорони здоров’я у зв’язку з проведенням заходів, спрямованих на запобігання та поширення коронавірусної хвороби, а також локалізацію її спалахів та епідемій.

Розмір допомоги по тимчасовій втраті працездатності, яка викликана ізоляцією від коронавірусної хвороби, становить 50% середнього доходу працівника незалежно від тривалості страхового стажу. Для медичних працівників ФССУ компенсує втрачений за час ізоляції від COVID-19 заробіток у розмірі 100% середнього доходу.

Фінансування здійснено ФФСУ за кошти фінансової допомоги, виділені з фонду боротьби з COVID-19 відповідно до рішення Кабінету Міністрів України на безповоротній основі.