Print
Hits: 759

У першому півріччі роботодавці подали до Сумського міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області на оплату заяви-розрахунки за 17,12 тис. листків непрацездатності. Застраховані українці провели на лікарняних у зв’язку із хворобою або травмою 201,3 тис. оплачуваних за кошти Фонду днів.

За оперативними даними загальна сума видатків по відділенню на компенсацію втраченого українськими працівниками заробітку за зазначеними заявами-розрахунками склала 57345,0 тис. грн, допомоги по тимчасовій непрацездатності отримали 12,6 тис. осіб.

На сьогодні Фондом здійснюється фінансування таких допомог у оперативному режимі – заяви-розрахунки фінансуються упродовж одного робочого дня, аби максимально пришвидшити отримання застрахованими особами грошових допомог від ФССУ у період карантину. Також в оперативному режимі здійснюється фінансування допомог по вагітності та пологах.

Нагадаємо, за підсумками І півріччя 2020 року середньоденний розмір допомоги по тимчасовій втраті працездатності склав 293,5 грн – це на 50,65 грн, або 17,3% більше, ніж за той же період 2019 року.