Print
Hits: 765

За оперативними даними українські працівники провели 16 тисяч 790 днів, доглядаючи за хворими дітьми і родичами у січні - червні 2020 року. Сумське міське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області компенсувало втрачений за цей час заробіток, починаючи з першого дня і за весь час догляду, на суму 4,5 млн гривень. Виплати отримали 2878 застрахованих осіб.

 Середньоденний розмір такої допомоги від Фонду склав 266,66 гривень за підсумками півріччя, що на 52,77 гривень, або 24,7 % більше, ніж за той же період 2019 року.

Нагадаємо, зазначена допомога фінансується Фондом, починаючи з першого дня здійснення догляду за хворим членом сім’ї, її розмір обчислюється на загальних підставах і складає від 50% середньої заробітної плати застрахованої особи (якщо стаж не перевищує 3 років) і до 100% (якщо стаж – понад 8 років).

Надання допомоги з тимчасової непрацездатності по догляду за хворою дитиною віком до 14 років здійснюється за весь період, протягом якого дитина за висновком лікаря потребує догляду, але не більше 14 календарних днів. А в разі стаціонарного лікування - за весь час перебування застрахованої особи в стаціонарі разом із хворою дитиною.

Допомога по тимчасовій непрацездатності по догляду за хворим членом сім’ї виплачується не більш як за три календарні дні, а у виняткових випадках, з урахуванням тяжкості хвороби та побутових обставин, - не більш ніж за сім календарних днів.