Print
Hits: 770

Кожна застрахована особа в разі контакту з хворим на коронавірусну хворобу має право отримати листок непрацездатності для ізоляції від COVID – 19 з метою упередити ризики поширення пандемії. Втрачений за час самоізоляції під медичним наглядом заробіток компенсує Фонд соціального страхування України.

Станом на сьогодні Сумське міське відділення управління виконавчої дирекції ФССУ у Сумській області прийняло на оплату лікарняні листки, видані через ізоляцію від COVID – 19, на суму 188,9 тисяч гривень. Для близько 200 застрахованих осіб Сумське міське відділення Фонду компенсувало втрачений заробіток за час ізоляції від COVID - 19, з них 24 осіб – медичні працівники.

Нагадаємо, розмір допомоги по тимчасовій втраті працездатності, яка викликана ізоляцією від коронавірусної хвороби COVID – 19, становить 50% середнього доходу працівника незалежно від тривалості страхового стажу. Для медичних працівників ФССУ компенсує втрачений за час ізоляції від COVID – 19 заробіток у розмірі 100% середнього доходу.

Фінансування допомог у разі ізоляції від коронавірусної хвороби здійснюється Фондом соціального страхування України за кошти фінансової допомоги, виділені з фонду боротьби з COVID – 19 відповідно до постанови Уряду.

Рішення про направлення на самоізоляцію під меднаглядом з видачею листка непрацездатності приймає лікар за наявності підстав – відкрити такий лікарняний на період карантину можливо у дистанційному режимі, за допомогою засобів телефонного зв’язку.