006.jpg

Станом на кінець вересня 440 застрахованих осіб, з яких 65 медиків, знаходилися на самоізоляції під медичним наглядом.

Сумське міське відділення ФССУ компенсувало для них втрачений за цей час заробіток. З початку пандемії для надання такої допомоги направлено 430 тис грн.

За останній місяць кількість осіб, які перебували на оплачуваних за рахунок коштів Фонду лікарняних через ізоляцію від COVID-19, зросла майже втричі. Стрімке збільшення чисельності застрахованих осіб, які мають покази до самоізоляції, пов’язано, зокрема, із загальним зростанням випадків захворювання на коронавірусну хворобу в Україні.

Пройти оплачувану самоізоляцію працюючі українці можуть в разі безпосереднього контакту з хворим на COVID-19. Сума виплат від Фонду складе 50% середнього доходу незалежного від тривалості страхового стажу та 100% – для медичних працівників. ФССУ здійснює фінансування, починаючи з шостого дня ізоляції, перші п’ять днів оплачуються роботодавцем.

Зазначимо, допомога по тимчасовій непрацездатності через ізоляцію від коронавірусної хвороби фінансується ФССУ на підставі лікарняного листка, виданого із зазначенням відповідної причини непрацездатності за кодом 11.

Нагадаємо, що на період карантину відкрити листок непрацездатності можливо у дистанційному режимі – для цього працівник повинен телефоном звернутись до свого сімейного лікаря.