Print
Hits: 652

Сумське міське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області профінансувало надання допомоги по вагітності та пологах для 897 працюючих жінок, які перебували у відпустці по вагітності та пологах у січні-вересні 2020 року.

На це Фонд направив 28 млн грн, що на 12% або 3,1 млн грн більше, ніж за той же період 2019 року.

Нагадаємо, Фонд фінансує зазначену допомогу для всіх працюючих жінок за кожен день перебування у відпустці по вагітності та пологах. У загальних випадках тривалість такої відпустки складає 126 календарних днів (70 днів до передбачуваного дня пологів і 56 днів після пологів).

Додатково до основного може видаватись листок непрацездатності тривалістю 14 календарних днів, який також підлягає оплаті за рахунок коштів Фонду. Такий листок непрацездатності видається в разі передчасних або багатоплідних пологів, виникнення ускладнень під час пологів або в післяпологовому періоді.

Крім того, жінкам, віднесеним до 1-3 категорій осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, листок непрацездатності видається з 27 тижнів вагітності терміном 180 календарних днів.