0010.jpg

1 лютого під головуванням першого заступника Міністра соціальної політики, голови правління ФССУ Євгена КОТИКА в онлайн режимі відбулося засідання правління Фонду соціального страхування України.

На засіданні схвалено проект бюджету на 2021 рік із урахуванням здійснення Фондом страхових виплат медичним працівникам, які постраждали внаслідок профзахворювання на COVID-19, а також їх родинам.

Доходи Фонду у 2021 році, включаючи залишок коштів на початок року, визначено в сумі 31,315 млрд гривень. Відповідно до прийнятої постанови бюджет має бути переглянутий правлінням за результатами його виконання у І кварталі поточного року.

Загальні видатки Фонду прогнозно складуть 32,95 млрд гривень. З них на матеріальне забезпечення (допомоги по тимчасовій втраті працездатності, у разі ізоляції від COVID-19, по вагітності та пологах і на поховання) та соціальні послуги – 19,875 млрд грн або 65% усіх витрат. На страхові витрати потерпілим на виробництві і членам їх родин Фонд направить 10,675 млрд грн або 34,9%, на страхові витрати на медичну і соціальну допомогу – 0,611 млрд грн або 2% та ін.

Крім того, на страхові виплати медичним працівникам і членам їх родин у разі гострого професійного захворювання на коронавірусну хворобу ФССУ направить 0,252 млрд грн за рахунок коштів фінансової допомоги, виділеної Фонду з Державного бюджету України.

Видатки Фонду на наступний рік розраховано з урахуванням проведення перерахунку щомісячних страхових виплат потерпілим на виробництві (членам їх сімей) з 1 березня 2021 року на коефіцієнт 1,11 (111%).