0010.jpg

Протягом січня-березня 2022 року для потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань, а також членів їх родин Сумським міським відділенням управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області профінансовано майже 31 млн гривень щомісячних страхових виплат.

Цю соціальну гарантію від Фонду в місті Суми отримує 2515 осіб. Середньомісячний розмір призначеної виплати склав 4071,38 грн, що на 429,49 грн, або 11,8 % більше, порівняно з відповідним періодом торік.

Зауважимо, що з березня 2022 року розмір щомісячної страхової виплати для потерпілих на виробництві та членів їх сімей збільшився на 14 відсотків відповідно до постанови Кабінету Міністрів України і склав у середньому 4619,13 грн.

Фонд соціального страхування України здійснює страхування на випадок тимчасової або стійкої втрати працездатності внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання, а також смерті потерпілого. У кожному із зазначених випадків передбачено страхові виплати безпосередньо потерпілим або членам їх сімей.

Зокрема, щомісячна страхова виплата призначається потерпілому у разі часткової або повної втрати працездатності та компенсує втрачений заробіток або його частину відповідно до визначеного МСЕК ступеня непрацездатності. Також страхову виплату щомісяця отримують члени родин потерпілих у разі їх смерті.