004.jpg

Начальник відділу профілактики страхових випадків-страховий експерт з охорони праці Сумського міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області Сергій Метельов разом з працівниками управління Держпраці в Сумській області 23 травня 2022 року взяв участь у проведенні семінару-тренінгу серед працівників підприємств залізничного транспорту АТ «Укрзалізниці» Сумського регіону.

Під час проведення цього заходу було розглянуто питання забезпечення роботодавцями охорони праці під час дії воєнного стану та дотримання основних вимог з безпеки працівниками, оформлення трудових відносин під час дії воєнного стану, проведення розслідувань нещасних випадків на виробництві та оформлення результатів розслідування.

Зважаючи на те, що на території Сумської області проводились військові дії, існує загроза артилерійських обстрілів та повітряних бомбардувань, працівникам необхідно звертати особливу увагу на заходи особистої (колективної) безпеки при проведенні робіт, на наявність вибухонебезпечних пристроїв та предметів, наприклад, мін різних типів тощо.

1

Учасники зібрання обговорили і практичні навички організації безпечної роботи з урахуванням спеціалізації підприємств. Працівники отримали відповіді на запитання, що стосуються трудового законодавства та належного оформлення трудових відносин.

У ході семінару було також роз’яснено порядок організації проведення навчання і перевірки знань з охорони праці, наголошено на важливості проведення інструктажів з питань охорони праці з урахуванням реальних небезпек та загроз під час дії воєнного стану.2