Print
Hits: 282

З початку повномасштабного вторгнення фахівці Фонду соціального страхування України в областях і м. Києві доклали всіх зусиль, аби виплати за лікарняними не призупинялись навіть у найскладніших обставинах – тож лікарняні і декретні допомоги продовжували виплачуватись навіть в умовах активних бойових дій, у тимчасово окупованих регіонах, для працівників, які евакуювались за кордон, або чиї роботодавці не змогли подати лікарняні на оплату.

Майже 15 тисяч працівників м. Суми з початку війни були на оплачуваному Фондом лікарняному або у декретній відпустці. Сумське міське відділення виплатило для них майже 100 млн грн за листками непрацездатності, які їх роботодавці опрацювали, розрахували та подали до Фонду на оплату. А для окремих із них, зокрема частини вимушено переміщених осіб, відділення Фонду нарахувало допомоги напряму без залучення роботодавця, якщо він не зміг подати заяву через бойові дії.

Загалом в Україні з початку війни на оплачуваному Фондом лікарняному або у декретній відпустці були понад 1,4 млн українців. ФССУ виплатив для них понад 9,7 млрд грн за листками непрацездатності.

Слідкувати за станом оплати свого лікарняного можна онлайн – для цього Фондом запроваджено декілька видів звітності, яка щоденно оновлюється у телеграм-каналі: https://t.me/socialfund (орієнтуйтесь на дату прийняття заяви-розрахунку, поданої роботодавцем за вашим лікарняним).

Дізнатись дату прийняття заяви можна безпосередньо у роботодавця або у відділенні Фонду, де його зареєстровано.

Контакти: https://docs.google.com/…/1WOc3xhgnrqRwYaoLd3AT1m1jKsY-rLrF… (необхідно назвати свій ідентифікаційний код).