Print
Hits: 2002

Відповідно до Закону України «Про альтернативну (невійськову) службу» від 12.12.1991 № 1975-ХІІ громадяни України мають право на альтернативну службу, якщо виконання військового обов’язку суперечить їхнім релігійним переконанням і вони належать до діючих відповідно до законодавства релігійних організацій, віровчення яких не допускає користування зброєю.

В місті Суми діє міська комісія у справах альтернативної (невійськової) служби, яка забезпечує реалізацію прав громадян на альтернативну службу.
Для вирішення питання про направлення на альтернативну службу громадянам необхідно не пізніше ніж за два календарні місяці до початку встановленого законодавством періоду призову на строкову військову службу особисто звернутися з письмовою заявою та документами, що підтверджують істинність релігійних переконань, копією документа про освіту, довідкою про склад сім’ї, довідкої з місця роботи або навчання, іншими документами в разі потреби, до міської комісії у справах альтернативної (невійськової) служби за адресою: 40035, м. Суми, вул. Харківська, буд. 35, каб. 212, тел. 60-44-48.

Звертаємо увагу, що відповідно до статті 11 вищезазначеного закону, однією з підстав для відмови в направленні на альтернативну службу є несвоєчасне подання заяви про направлення.
Відповідно до Указу Президента України від 24.02.2017 № 44/2017 визначено строки проведення осіннього призову громадян України на строкову військову службу жовтень – листопад 2017 року.
Враховуючи вищевикладене, заяву про направлення на альтернативну службу необхідно подати в термін до 01.08.2017.