007.jpg

До відома платників земельного податку та орендної плати за землю.

1 січня 2023 року набуло чинності рішення Сумської міської ради № 3025-МР від 14 липня 2022 року «Про внесення змін до рішення Сумської міської ради від 24 червня 2020 року № 7000-МР «Про встановлення плати за землю» (зі змінами)», яким з 01.01.2023 на період дії воєнного стану в Україні та протягом півроку після його припинення або скасування встановлені ставки земельного податку (додаток 1 до рішення), пільги зі сплати земельного податку (додаток 2 до рішення) та ставки орендної плати за користування земельними ділянками (додаток 3 до рішення).

Асоціація міст України звернулася до Голови Верховної Ради України, голів депутатських фракцій та груп з проханням ухвалити законопроєкт «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин» №2194 від 01.10.2019.

Департаментом забезпечення ресурсних платежів створені переліки орендарів місцевих земельних ділянок та укладених договорів оренди земельних ділянок:

Команда Центру розвитку інновацій повідомляє про початок нового проєкту “Залучення громадян для прозорого управління земельними ресурсами громад”!

Мета проєкту – сприяти залученню громадян для прозорого та ефективного управління землею в громадах, впровадженню високоякісних ІТ-рішень в ОТГ, забезпеченню громадян доступом до інформації про земельні ресурси.

Наразі триває перший етап проєкту - дослідження стану управління земельними ресурсами у громадах.

Долучайтеся до опитування https://forms.gle/KAyNCpUUpFfJCExB6 та діліться цією можливістю з колегами/друзями/знайомими.

До співпраці запрошуються партнери з аналітичних центрів, місцевих громадських організацій/коаліцій та асоціацій ОМС.

Проєкт впроваджується за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках ініціативи Eastern Partnership Civil Society Facility та експертної підтримки Центру розвитку інновацій.

До відома! З аналітичними напрацювання Центру розвитку інновацій Ви можете ознайомитися у  нас на сайті www.cid.center у розділі Аналітика. Також запрошуємо відвідати одну з найбільших в Україні онлайн-бібліотек із розвитку е-демократії та е-урядування - https://cid.center/library/.  

У разі виникнення додаткових запитань, прохання писати на е-скриньку -  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

З повагою, координаторка проєкту Alexandra Necheporenko

Департаментом забезпечення ресурсних платежів створені переліки земельних ділянок, що пропонуються для здійснення забудови

Департаментом забезпечення ресурсних платежів створені переліки незадіяних земельних ділянок комунальної форми власності, які можуть бути передані в користування

В Україні почала діяти «будівельна амністія». Це доступний та швидкий спосіб легалізації об’єкта самочинного будівництва, якщо будівельні роботи відбулися в період з 5 серпня 1992 по 12 березня2011 року і не порушують державних будівельних норм щодо розміщення об’єкту.

Легалізація самобудів в рамках «будівельної амністії» відбувається відповідно до Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» щодо прийняття в експлуатацію об’єктів будівництва, збудованих без дозволу на виконання будівельних робіт від 13 січня 2015 року №92-VIII та наказу Мінгеріону №79 «Про затвердження Порядку прийняття в експлуатацію і проведення технічного обстеження індивідуальних (садибних)житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, громадських будинків та будівель і споруд сільськогосподарського призначення I та II категорії складності, які збудовані без дозволу на виконання будівельних робіт».

Легалізувати самобуди 1992-2011 років за спрощеною процедурою буде можливо до кінця 2015 року. При цьому «будівельна амністія» не передбачає сплати громадянами штрафних санкцій.

За більш детальною інформацією звертатися до департаменту містобудування та земельних відносин СМР за адресою: м. Суми, вул. Горького, 21 каб. 304 або за телефоном 700-113

Схема генерального плану та картографічний матеріал з позначенням на них земельних масивів, які відповідно до містобудівної документації можуть бути використані для садибної забудови.

  • Ділянка 1 – район старого аеропорту орієнтовною площею 1,2 га передається у власність членам сімей загиблих учасників АТО.
  • Ділянка 2 – район с. Василівка орієнтовною площею 37,0 га планується для відведення учасникам АТО.

1445946233 gen plan 1445946250 karta 5000

Громадяни набувають права власності земельними ділянками із земель комунальної власності за рішенням органів місцевого самоврядування в межах їх повноважень, визначених Земельним кодексом України.

Порядок надання земельних ділянок у власність громадянам визначений статтею 118 Земельного кодексу України.