006.jpg

Зарічний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Сумського міського управління юстиції інформує, що з метою оптимізації процесу надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану та створення сприятливих умов для їх отримання запроваджено новий пілотний проект. На сьогодні відділи державної реєстрації актів цивільного стану Сумської області приймають участь у пілотному проекті щодо приймання заяв від громадян через мережу Інтернет. Дане нововведення дає Вам можливість подавати заяви у сфері державної реєстрації актів цивільного стану до відповідних відділів в онлайн-форматі.

 

Для того, щоб Ви могли скористатися даним сервісом, необхідно:

  1.  зайти на сайт Міністерства юстиції України - https://minjust.gov.ua/‎;
  2. на даному сайті знайти вкладку «Електронні сервіси» та перейти у дане меню;
  3. після чого вибрати розділ «Кабінет електронних сервісів»;
  4. вибрати підрозділ «Державна реєстрація актів цивільного стану»;
  5. після чого Ви потрапите на Веб-портал, де зможете зареєструватися та зайти до електронного кабінету для подачі заяв у сфері державної реєстрації актів цивільного стану в онлайн-форматі.

Відповідно до Порядку розгляду відділами державної реєстрації актів цивільного стану - учасниками пілотного проекту заяв у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, поданих через мережу Інтернет, затвердженого Наказом Міністерства юстиції України 09.07.2015 № 1187/5, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 09 липня 2015 р. за № 813/27258, відділи державної реєстрації актів цивільного стану розглядають заяви фізичних осіб:

  • про державну реєстрацію шлюбу,
  • про державну реєстрацію розірвання шлюбу на підставі рішення суду,
  • про розірвання шлюбу подружжя, яке не має дітей,
  • про розірвання шлюбу відповідно до статті 107 Сімейного кодексу України,
  • про зміну імені,
  • про повторну видачу свідоцтв про державну реєстрацію актів цивільного стану,
  • про надання витягів,
  • про внесення змін до актових записів цивільного стану, їх поновлення та анулювання.