Print
Hits: 1972

Особливу увагу фахівці управління Пенсійного фонду України в м. Сумах приділяють оперативному інформуванню населення щодо пенсійного забезпечення та змін, які відбулися у пенсійному законодавстві України. Саме тому спеціалісти управління проводять різноманітні заходи різних форматів для людей різного віку та соціального статусу.

Так в 2015 році було проведено 2337 таких заходів, на яких були присутні 40976 громадян.

Найбільш ефективними формами інформаційно – роз’яснювальних заходів, без сумніву, є виїзні прийоми громадян за місцем проживання та зустрічі за місцем проживання, під час яких можна отримати консультації безпосередньо за місцем проживання. Такі заходи спрощують доступ громадян до отримання необхідної інформації з питань пенсійного забезпечення.

Тому, і в І кварталі 2016 року фахівці управління будуть проводити виїзні зустрічі з громадянами з 10.00 до 11.00 за адресами:

Але в управлінні запроваджено і дистанційне онлайн – консультування громадян з пенсійних питань зав допомогою Skype – зв’язку (логін скайпу spfu1820). Оскільки таке консультування дозволяє громадянам не відвідуючи управління проконсультуватися з фахівцями, то години консультування в 2016 році були значно збільшені (понеділок, вівторок і четвер з 8.00 до 17.00 та середа і п’ятниця з 13.00 до 16.00).

Не аби якої популярності набувають уроки “Школи майбутнього пенсіонера”, які проходять в управлінні для громадян, що планують найближчим часом звернутися за призначенням пенсії. Такі зустрічі проводяться у форматі занять і під час них громадяни мають можливість дізнатися про вимоги до оформлення документів, необхідних для призначення пенсії, та провести їх правову експертизу у спеціалістів управління. Фахівці управління запрошують майбутніх пенсіонерів на уроки у «Школі майбутнього пенсіонера», які проводяться щосереди (початок о 16.00) за адресою: м. Суми, вул. Шкільна, буд. 17, І поверх, зал №2.