001.jpg

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2015 №1055 “Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України” буде проведено оптимізацію, шляхом об’єднання управління Пенсійного фонду України в м. Сумах і управління Пенсійного фонду України в Сумському районі в Сумське об’єднане управління Пенсійного фонду України.

Таке об’єднання є суто організаційним і його мета - покращити якість управлінь в пенсійній системі, мова не йде про ліквідацію вищезазначених управлінь.

Об'єднання двох управлінь в одну юридичну особу не тільки не зменшить, а навпаки, збільшить доступність пенсійних послуг. Зміст і якість цих послуг залежить, перш за все, від кваліфікації спеціалістів.

Об’єднання управлінь в одне не тягне за собою скорочення спеціалістів, які зайняті наданням послуг, оптимізовано буде керівний склад. Для отримання сервісу не потрібно буде збирати візи та погодження, всі послуги надасть спеціаліст, до якого звернулись за допомогою.

Отже, оптимізація управління Пенсійного фонду України в м. Сумах та управління Пенсійного фонду України в Сумському районі в Сумське об’єднане управління Пенсійного фонду України – це ще один важливий крок на шляху створення якісно нової системи пенсійного забезпечення, головною метою якого є схвальні відгуки громадян щодо якості надання послуг.