0012.jpg

В управлінні Пенсійного фонду України в м. Сумах існує певна система заходів для боротьби з недобросовісними платниками. Насамперед, це постійна співпраця із правоохоронними органами, Державною виконавчою службою.

З метою зменшення заборгованості по платежах до бюджету Пенсійного фонду України протягом січня - березня 2016 року до органів суду управлінням було пред'явлено 7 позовних заяв про стягнення заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату і доставку пільгових пенсій, призначених по списку 1 та по списку 2 на загальну суму 449,4 тис. грн.

Протягом звітного періоду на рахунки управління надійшли кошти в сумі 2336,0 тис. грн. від поданих позовних заяв за попередні роки.

Робота з боржниками – це щоденна праця, де за допомогою законодавчих важелів ми досягаємо ефективності роботи з порушниками платіжної дисципліни, адже сплачені борги сьогодні – це зарахований стаж працюючим, який позитивно позначиться на майбутніх пенсіях завтра. За цифрами боргів перед Пенсійним фондом стоїть своєчасна виплата пенсій, а також долі тисяч людей та їх забезпеченість в старості.