0012.jpg

Канадський фонд підтримки місцевих ініціатив (КФМІ) підтримує малі, але високоефективні проекти, що відповідають пріоритетним напрямкам міжнародної допомоги уряду Канади. 

Центр міжнародного приватного підприємництва (CIPE) запрошує організації підтримки бізнесу долучатися до відбудови економіки України та взяти участь у тендерах.

6 січня 2023 р. стартував грантовий конкурс «Програмний фонд відновлення та реконструкції», який надасть фінансову підтримку проєктам організацій громадянського суспільства (ОГС) в Україні.

Міжнародний фонд «Відродження» у партнерстві за фінансової підтримки CARE Deutschland e.V. запрошує громадські об’єднання, які зареєстровані в Україні та працюють у цільових регіонах програми: Харківській, Запорізькій, Миколаївській, Київській, Чернігівській, Сумській, Львівській, Івано-Франківській, Рівненській та Закарпатській областях до участі у другому етапі грантового конкурсу грантової гуманітарної програми «Гуманітарна солідарність».

Ресурсний центр ГУРТ оголосив конкурс мінігрантів від  для українських підприємців.

Учасниками конкурсу мінігрантів можуть бути офіційно зареєстровані суб’єкти підприємницької діяльності (юридичні особи та фізичні особи-підприємці), які здійснюють свій бізнес на підконтрольній уряду України території, чий бізнес вже сьогодні забезпечує критичні потреби населення України та зайнятість ВПО.

House of Europe оголошує конкурс інфраструктурних грантів для громадських організацій, які активно волонтерять та прагнуть розвивати культуру навіть попри обстріли.

Міжнародний фонд «Відродження» (МФВ) за фінансової підтримки Європейського Союзу оголошує другу хвилю конкурсу для підтримки ветеранських та волонтерських організацій «Тримаймо стрій!» у рамках проєкту «EU4USociety».

З початком повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого 2022 року, діяльність волонтерів в Україні набула нового небаченого розмаху. Зараз волонтерським організаціям важливо продовжувати бути у строю, зберігати темпи роботи та мотивацію. Ветеранські організації, своєю чергою, також стали центрами тяжіння у своїх громадах та зосереджені на підтримці людей, які постраждали від війни. Цей конкурс орієнтований на підтримку волонтерських та ветеранських об’єднань, які разом зі своїми спільнотами та місцевими громадами прокладають шлях до української перемоги.

Запрошуємо працівників органів державної влади, розпорядників інформації, журналістів і громадських активістів, зацікавлених в отриманні інформації від органів влади й інших структур пройти дистанційний курс «Доступ до публічної інформації».

Українське законодавство про доступ до інформації дає змогу журналістам та активним громадянам запитувати будь-яку публічну інформацію у державних органів. Наприклад, дізнатись, на що орган влади витрачав бюджетні кошти. Відповідати на запит зобов’язані і приватні компанії, зокрема, якщо вони є монополістами.

Представництво Європейського Союзу в Україні оголошує конкурс заявок — “Механізм розвитку громадянського суспільства України: підвищення ролі громадянського суспільства для кращого врядування, прав людини та культури”.

Конкурс заявок фінансується в рамках Механізму розвитку громадянського суспільства (Civil Society Facility — CSF), Європейського інструменту з питань демократії та прав людини для України (European Instrument for Democracy and Human Rights — EIDHR) та глобальної програми для Організацій громадянського суспільства.

Номер конкурсу: EuropeAid/168048/DD/ACT/UA

Кінцевий термін подання концептуальних нот — 14 серпня 2020 року до 15:00 (за брюсельським часом) та 16:00 (за київським часом).

Проект Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи «Посилення демократії та довіри на місцевому рівні в Україні» продовжує надавати експертну підтримку 13 українським муніципалітетам, зокрема, Сумам,  щодо впровадження місцевих ініціатив з етичних, інноваційних та інклюзивних політик і практик та організовує серію вебінарів для представників органів місцевого самоврядування та громадських організацій з наступних тем:

  • Демократична культура громадської участі та залучення громадян
  • Публічна етика як спільне зусилля
  • Просування гендерного підходу  на місцевому рівні
  • Як покращити онлайн комунікацію з громадянами під час карантину
  • Реалізація змін, заснованих на цінностях
  • Вступ до методології оцінювання місцевих ініціатив