Print
Hits: 1641

Для розгляду приймаються індивідуальні проекти, проекти національної співпраці та проекти міжнародної співпраці.

Фонд очікує на заявки від аплікантів з таких секторів культури: візуальне мистецтво, аудіальне мистецтво, аудіовізуальне мистецтво, дизайн та мода, перформативне та сценічне мистецтво, культурна спадщина, література та видавнича справа, а також культурні та креативні індустрії.

Кожна проектна заявка має належати лише до одного сектору культури і відповідати лише одному з пріоритетів діяльності Українського культурного фонду.

На 2018 рік Фонд визначив наступні пріоритети:

  1. Підтримка культурних проектів на етапі їх концептуалізації, підготовки, препродакшену.
  2. Сприяння проведенню аналітичної і дослідницької діяльності у сфері культури і мистецтв.
  3. Сприяння впровадженню інновацій, цифрових технологій та діджиталізації у сфері культури і мистецтв.
  4. Підтримка розвитку молодих митців та сприяння реалізації культурних і мистецьких дебютів, в тому числі сприяння професійному зростанню творчо обдарованих дітей та молоді.
  5. Підтримка інклюзії у сфері культури та мистецтв, розширення аудиторії через залучення різних вікових та соціальних груп.
  6. Забезпечення міжсекторальної співпраці та налагодження культурного діалогу між регіонами з метою розвитку громад, сприяння креативному розвитку малих територій України.
  7. Залучення міжнародних партнерів до реалізації спільних ініціатив та спільне фінансування культурних проектів, в тому числі проектів, підтриманих в рамках програми «Креативна Європа» або іншими програмами ЄС.
  8. Сприяння презентації української культури і мистецтв за кордоном, в тому числі на міжнародних заходах та виставках.
  9. Сприяння розробці електронного інформаційного ресурсу культурної спадщини і культурних цінностей та впровадження сучасних інформаційних технологій у сферу музейної діяльності і культурної спадщини.
  10. Сприяння розвитку освітніх ініціатив у сфері культури та мистецтв, в тому числі креативних індустрій, спрямованих на підтримку закладів мистецької освіти, підготовку і перепідготовку кадрів.
  11. Забезпечення всебічного розвитку і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України.
  12. Сприяння збереженню культурного розмаїття.

Proekty

Один і той же заявник може взяти участь у не більше, ніж 1 (одній) проектній заявці, що подаються в межах одного конкурсу.

Одна і та ж юридична особа, фізична особа-підприємець може виступати заявником в межах одного конкурсу (наприклад, «Мистецький конкурс. Індивідуальні проекти»), і партнером в межах іншого конкурсу (наприклад, «Мистецький конкурс. Проекти міжнародної співпраці»), але може брати участь не більше, ніж в двох заявках. Заявник може подати не більше 1 (однієї) проектної пропозиції в межах одного конкурсу.

Конкурсний відбір проектів буде проводитись у два етапи:

  1. Перший етап включає аналіз проектних заявок щодо відповідності технічним критеріям оцінювання і проводиться Дирекцією Фонду. Проектні заявки, що не відповідають хоча б одному із технічних критеріїв оцінювання, не допускаються до другого етапу конкурсу.
  2. Другий етап конкурсу включає оцінювання проектних заявок щодо відповідності критеріям призначення фінансування і проводиться членами експертних рад.

Детальну інформацію щодо складу пакету документів, процедури подання документів, мінімального - максимального розміру фінансування та умов фінансування проектів, критеріїв оцінювання заявок, завдань та пріоритетів конкурсу дивіться в додатку “Інструкції для заявників”.

Пакети документів у рамках кожного конкурсу ви знайдете за посиланнями:

У разі виникнення запитань, будь ласка, звертайтеся до This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.