002.jpg

У середу, 23 грудня, відбувся другий етап конкурсу з визначення програм (проєктів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства у сфері розвитку громадянського суспільства для реалізації яких надається фінансова підтримка з бюджету Сумської міської територіальної громади на 2021 рік.

Це – публічна презентація поданих на конкурс проєктів, яка відбулася у онлайн-форматі. Нагадаємо, усього на конкурс подано п'ять проєктних пропозицій від двох громадських організацій.

  1. Протидія домашньому насильству через підвищення обізнаності населення та громадських активістів (ГО «Калинове гроно»)
  2. Створення онлайн-платформи/ресурсний центр «Марафон громадської участі» (ГО «Сумське громадське коло»)
  3. Підвищення ролі громадськості в прийнятті рішень місцевого значення (ГО «Сумське громадське коло»)
  4. «Руйнуємо гендерні стереотипи!» - популяризація гендерно збалансованого підходу в практику діяльності громадянського суспільства та представників місцевого самоврядування (ГО «Сумське громадське коло»)
  5. До демократії через взаємодію (ГО «Сумське громадське коло»)

Автори та представники команд проєктів детально представили свої ініціативи. Вони акцентували увагу на актуальності таких проєктів, основних заходах, показниках та планових результатах.

Члени конкурсної комісії, серед яких представники міської влади, депутатського корпусу, громадських організацій та громадські активісти, задавали запитання авторам, коментували подані ініціативи, обговорювали можливості уточнення та актуалізації кошторисів і запропонованих заходів тощо.

Наступний етап – оцінювання кожного проєкту шляхом заповнення членами конкурсної комісії відповідних оціночних форм.

Наступного тижня комісія на основі таких оцінок має затвердити рейтинг проєктів.

У подальшому з врахуванням визначеного у бюджеті Сумської міської ТГ обсягу фінансування та рейтингу, конкурсна комісія визначить ініціативи-переможці.

Нагадаємо, конкурсний відбір проводиться у відповідності до «Програми сприяння розвитку громадянського суспільства у м. Суми на 2019-2021 роки».