Print
Hits: 5019

Координаційний центр з надання правової допомоги створений Указом Президента України 6 червня 2012 року. Він координує діяльність розгалуженої системи безоплатної правової допомоги (БПД), яка здобула міжнародне визнання як одна з найпрогресивніших у світі.

Головна задача Координаційного центру – забезпечення ефективності системи БПД, її доступності та якості системи. Це і підвищення кваліфікаційного рівня адвокатів, і впровадження сучасних інформаційних технологій, і методичне забезпечення, і співпраця з міжнародними організаціями, і моніторинг діяльності виконавчої влади, і формування та реалізація державної політики.

Веб-портал безоплатної правової допомоги

Основними завданнями Координаційного центру є:

Координаційний центр відповідно до цих завдань:

Для забезпечення оперативного реагування на повідомлення про затримання осіб, на звернення громадян про надання правової допомоги та на проблемні питання, які вони порушують, а також для надання роз’яснень законодавства у сфері безоплатної правової допомоги та надання правових консультацій цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України безкоштовні.