Print
Hits: 394

Внесено зміни до Постанови Кабінетів Міністрів України № 414 від 20.08.2014 року. Ці зміни стосуються отримання статусу учасника бойових дій добровольцям – цивільним особам, які брали безпосередню участь у захисті України.

В даному випадку, йдеться про процедуру встановлення статусу учасника бойових дій (УБД) цивільним особам, які з 24 лютого по 25 березня 2022 року самостійно або у складі добровольчих формувань у взаємодії із ЗСУ, МВС, Держприкордонслужбою, Нацполіцією, Нацгвардією, СБУ брали участь у здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією рф проти України, перебуваючи безпосередньо в районах та у період здійснення зазначених заходів.

Рішення про надання статусу УБД таким особам буде приймати міжвідомчою комісією з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій та виплати одноразової грошової допомоги в разі загибелі (смерті) або інвалідності волонтера і деяких інших категорій осіб відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», ця комісія утворена Міністерством у справах ветеранів.

Які документи необхідно подати?

Також, варто звернути увагу, що особи, які отримали поранення, контузію, каліцтво, що унеможливило подальше виконання ними відповідних завдань (крім випадків необережного поводження із зброєю, самокалічення) та не мають відповідної довідки, подають на розгляд комісії:

Заява та необхідні документи подаються/надсилаються поштою до Мінветеранів за адресою: провулок Музейний, 12, м. Київ, 01001.

За більш детальною консультацією з даного питання можна звернутися до Сумського бюро правової допомоги № 2:

 м. Суми, вул. Засумська, 2 (ТРЦ Євробазар), 4 поверх, 25 приміщення, тел. (066) 9325328, (097) 6309612.