005.jpg

Екоцид територій України, який виник через підрив росіянами Каховської ГЕС, має катастрофічні наслідки для усіх регіонів України щодо розповсюдження небезпечних інфекційних хвороб кишкової групи, холери, ботулізму та інше.

Держпродспоживслужба України ввела заборону щодо реалізації риби, морепродуктів та рибної сировини отриманої з Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської, Одеської та Херсонської областей - просимо утриматись від придбання, зберігання, переробки, реалізації та вживання вище зазначених харчових продуктів.

Аби убезпечите себе, запитуйте в місцях реалізації рибопродуктів та продуктів тваринного походження товарно-транспортні накладні, які оператори ринку зобов’язані мати безпосередньо в містах торгівлі.
При реалізації живої риби оператори ринку зобов’язані мати, безпосередньо в містах торгівлі, ветеринарне свідоцтво (форма №1), яке засвідчує її безпечність, а при реалізації живої риби на агропродовольчих ринках ще й експертний висновок, який виданий лікарем лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи, після проведення відповідних досліджень.

Не купуйте рибу та рибопродукти у зонах стихійної торгівлі та у невідомих продавців.

У випадку виявлення перших ознак харчового отруєння – слабкість, підвищення температури тіла, нудота, біль в животі, блювання, пронос тощо, не займайтесь самолікуванням, а терміново зверніться до найближчої лікувальної установи.

Якщо виникла підозра щодо безпечності питної та річкової води мешканці мають можливість провести лабораторні дослідження на показники безпеки, згідно встановлених тарифів, у Сумській регіональній державній лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, за адресою: м. Суми, вул. Люблинська, 17,контактні телефони: 610-475; 610-578; 611-382 та у ДУ «Сумський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України», за адресою: м. Суми, вул. Привокзальна, 27, контактні телефони: 657-886.

В умовах військової агресії з боку рф в Україні, життя та здоров’я кожного громадянина нашої держави має найбільшу цінність!