004.jpg

Це інактивована вакцина, розроблена китайським фармацевтичним підприємством Sinovac Biotech, що спеціалізується на виробництві вакцин проти гепатиту та грипу.

Це інактивована вакцина, тобто її головний компонент — нежиттєздатні вірусні частинки. Вони не можуть спричиняти хворобу, але викликають імунну реакцію. Це стара, випробувана технологія.

За навяними дослідженнями станом на 25 березня 2021 року ефективність вакцини становить 83,5% після щеплення двома дозами.

Ця вакцина містить у своєму складі інактивований вірус. Організм реагує на нього та виробляє імунітет. Схоже працюють вакцини проти поліомієліту, грипу.

Вакцину Sinovac Biotech водять внутрішньом’язово. Для повноцінної імунізації необхідно отримати дві дози вакцини з інтервалом у 14-28 днів.

Перевозити та зберігати вакцину можна за температури 2-8°C, захищаючи від потрапляння сонячного світла. Транспортування відбувається у холодильних машинах у спеціальних контейнерах.

Склад вакцини:

Діюча речовина:

  • інактивований вірус SARS-CoV-2

1 червня 2021 року вакцина Sinovac (CoronaVac) була схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного застосування.