Print
Hits: 1184

Це мРНК-вакцина, розроблена американською фармацевтичною кампанією Moderna.

Вакцина проти COVID-19 розроблена американськими Національним інститутом алергії та інфекційних захворювань (NIAID), Управлінням з удосконалення біомедичних досліджень (BARDA) та компанією Moderna. Ефективність вакцини для профілактики COVID-19, незалежно від попереднього інфікування SARS-CoV-2, через 14 днів після введення другої дози становила 93,6%. Вакцина Moderna (Spikevax) проти COVID–19 розроблена американською фармацевтичною кампанією Moderna. 18 липня 2021 року в Україну надійшло 2 млн доз вакцини Spikevax/Moderna.

Вакцина Spikevax/Moderna проти COVID–19 є вакциною на основі мРНК. Потрапляючи в клітини людини, вона вчить їх робити копії шиповидного білка вірусу. Це викликає імунну відповідь всередині нашого організму. Ця імунна відповідь захищає нас від зараження, якщо справжній вірус потрапить у наш організм. Вакцини на основі мРНК безпечні. Їхнє виробництво передбачає виготовлення лише генетичного матеріалу, а не вірусу.

Вакцину Moderna від COVID-19 вводять внутрішньом’язово. Для повноцінної імунізації необхідно отримати дві дози вакцини з інтервалом у 28 днів.

Закриті флакони вакцини Spikevax можна зберігати до 7 місяців при температурі від -25ºC до -15ºC. Закриті флакони можуть зберігатися за температури від +2℃ до +8℃ не більше 30 днів. Протягом цього періоду на транспортування можна виділити не більше 12 годин. Закриті флакони з вакциною можна зберігати при температурі від 8°C до 25°C не більше 24 годин. Повторно заморожувати вакцину заборонено.