004.jpg

Департамент забезпечення ресурсних платежів повідомляє малі та середні підприємства з терміном реєстрації не більше трьох років, організації, творчі колективи, наукові товариства та спілки, фізичних осіб – винахідників про набір стартап-проєктів на конкурс UNIDO GCIP.

«The Global Cleantech Innovation Programme for SMEs in Ukraine» – це проєкт ООН, що спрямований на економічний розвиток регіонів, створення інноваційної екосистеми та можливостей молоді для реалізації підприємницьких ідей.

Зокрема, проєкт UNIDO GCIP Ukraine успішно працює в Україні вже декілька років та має потужну базу тренерів та менторів. Відтепер ці фахівці зможуть допомогти підприємцям Сумщини.

Так, подані стартап-проєкти мають бути спрямованими на запровадження «чистих» технологій (будь-яких процесів, продуктів або послуг, які знижують негативний вплив на навколишнє середовище за рахунок значного підвищення енергоефективності виробництва, сталого використання ресурсів (поводження з відходами включно) або заходів щодо захисту навколишнього середовища). Перевага також надається проєктам, що відповідають Цілям сталого розвитку ООН.

Інноваційна розробка може представляти собою продукт, технологію, методологічний підхід, програмне забезпечення, дизайн-проєкт. Стартап-проєкти не мають бути проєктами з реконструкції або реструктуризації існуючих підприємств.

Заявки на участь у першому конкурсі приймають до 1 серпня. Форма реєстрації

Участь дозволить отримати необхідні знання та навички підприємцям-початківцям для розвитку їх ідей, допоможе з просуванням проєктів та їх комерціалізацією, а також, на власній технічній базі сприятиме створенню прототипів та виставкових зразків.

Дві навчальні та акселераційні сесії заплановані на липень-вересень та жовтень-грудень. На першому етапі суддівська колегія обирає кращі проєкти відповідно до поданих заявок. Наступний етап – навчання, які проводять професійні тренери з командами учасниками, де опрацьовують 20 бізнес елементів Глобальної інноваційної програми чистих технологій. На етапах навчання та акселерації, команди консультують ментори – підприємці з досвідом із загальних питань та фахівці з конкретних тем.

Зауважимо, команди, які вже успішно пройшли програму навчання та акселерації, отримали фінансову допомогу в розмірі 10-15 тис. дол. США та були представлені на інвестиційних форумах у Австрії.