003.jpg

ЦЕ КРАФТ – це соціальне підприємство, місія котрого – розвиток людського потенціалу в малих громадах у сфері креативних індустрій (крафтового виробництва, ремісництва, мистецтва), культурний та економічний розвиток, відродження і модернізація культурної спадщини України. Проєкт надає консультації і фінансову підтримку стартапам та підприємцям. Бюджет програм Фонду зростає кожен рік, через поворотні внески від переможців минулих років і за рахунок нашого соціального внеску - 50% прибутку магазину «Це Крафт» акумулюється у БО «Благодійний Фонд «ЦЕ КРАФТ».

Фонд Це Крафт запрошує взяти участь у конкурсі 2022 року за програмою Револьверний Фонд Це Крафт – це поворотна безвідсоткова фінансова допомога стартапам і підприємцям-виробникам на масштабування діяльності. Кошти за конкурсом надаються заявникам-виробникам на умовах безвідсоткової строкової позики на 11 місяців. Таким чином ті, хто отримує фінансову допомогу, користуються позикою майже рік для створення, розвитку і масштабування діяльності та повертають їх без відсотків, в такій сумі, як брали. Повернені кошти далі використовуються для фінансування інших учасників. Конкурс проводиться раз на рік.

Проекти-переможці обираються на відкритій конкурсній основі за такими напрямками:

  • «Стартап» – створення власної справи – *тільки дофінансування, *за умови реєстрації підприємництва протягом 6 місяців впровадження діяльності за проектом.
  • «Масштабування» – збільшення доданої вартості продукції, впровадження суміжних видів діяльності або поглиблення виробничого циклу (переробка, пакування тощо).

УМОВИ НАДАННЯ ПІДТРИМКИ:

Фінансова допомога надається на поворотній безвідсотковій основі на умовах співфінансування, тобто надані кошти потрібно буде повернути на рахунок Фонду через 11 місяців або раніше від дати підписання договору рівно в такій сумі, котру надав Фонд. Співфінансування означає що заявник має в заявці показати у грошовому еквіваленті власний внесок для реалізації запланованої діяльності.

В категорії «Стартап» заявник може бути вже діючим підприємцем або фізичною особою і не мати підприємницького досвіду, але за сферою діяльності має виказати компетентність у напрямку, за котрим подається заявка, і бере на себе відповідальність протягом 6 місяців від підписання договору зареєструвати підприємництку діяльність.

В категорії «Масштабування» заявник має бути зареєстрованим юридичною особою або фізичною особою-підприємцєм. Перевага надаватиметься мікро-підприємцям і ремісничим організаціям.

Розміри фінансової допомоги конкурсу 2022 року: категорія «Стартап» – 20 000 грн, категорія «Масштабування» – 30 000 грн.

Заявки приймаються до 30 червня 2022 року через заповнення гугл-форми за посиланням https://forms.gle/jqqDRGBGqHQbcjBa7. Ознайомитися із питаннями заявки можна у Шаблоні (клікніть, аби завантажити файл *word).

Перевага надається представникам малих територіальних громад чисельністю населення до 100 000 осіб (не є обов’язковою умовою).

Перевага надаватиметься тим, хто зможе продемонструвати злагоджену професійну команду (не є обов’язковою умовою).

ЗАЯВКИ ОЦІНЮЮТЬСЯ ЗА КРИТЕРІЯМИ:

- реалістичність бізнес-ідеї і її узгодженість з потребами регіону/області;

- реалістичність виробничого плану і плану досягнення підприємством певного рівня дохідності;

- наявність досвіду в сфері;

- наявність команди та/або плану залучення спеціалістів і робітників;

- креативність, унікальність бізнес-ідеї.

КОНТАКТИ ДЛЯ КОНСУЛЬТАЦІЙ:

В разі питань щодо діяльності револьверного фонду Це Крафт, можна звертатися на електронну адресу This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., у темі листа має бути зазначено «Запитання щодо Фонду Це Крафт».

Також на постійній основі надаються консультації. Запис на консультацію можна зробити за номером телефону 066-898-2224.