003.jpg

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 17.03.2017 №152 «Про забезпечення доступності лікарських засобів» в м. Суми проводиться підготовча робота щодо проведення реімбурсації (відшкодування вартості лікарських засобів) у 2018 році на підставі пільгових рецептів.
Аптечним закладам (суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність на підставі ліцензії на провадження господарської діяльності з роздрібної торгівлі лікарськими засобами), що розташовані у м. Суми, пропонується взяти участь в програмі «Доступні ліки».

Основними критеріями визначення аптечних закладів для укладання договорів на відшкодування вартості лікарських засобів є:
1. наявність у претендента чинної ліцензії на провадження господарської діяльності з роздрібної торгівлі лікарськими засобами;
2. наявність сил та засобів (технічних можливостей з електронного обліку відпущених лікарських засобів, кваліфікованого персоналу тощо) для участі в проекті;
3. спроможність забезпечити безперервну наявність та реалізацію асортименту лікарських засобів, що підлягають повному або частковому відшкодуванню в кількості що найменше двох торгових назв в кожній групі міжнародних непатентованих назв;
4. наявність кваліфікованого персоналу для приймання, обліку, контролю якості та відпуску препаратів.
Для участі в програмі аптечному закладу необхідно подати заяву про бажання взяти участь в програмі «Доступні ліки», в якій зазначити відповідність вищезазначеним критеріям, вказати аптечні заклади, які будуть здійснювати відпуск лікарських засобів за пільговими рецептами. До заяви додати копію свідоцтва про державну реєстрацію, копію ліцензії на роздрібну торгівлю лікарськими засобами, витяг з реєстру платників податку на додану вартість, виписку з єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.
Заяви щодо участі в програмі реімбурсації приймаються за адресою: м. Суми, вул. Леваневського 26, (приймальна відділу охорони здоров’я Сумської міської ради), електронна адреса - This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. до 25 січня 2018 року.