Print
Hits: 1717

СПІВПРАЦЯ З МІЖНАРОДНИМИ ФІНАНСОВИМИ ОРГАНІЗАЦІЯМИ

Північна екологічна фінансова корпорація (НЕФКО)

Мета запозичення - фінансування впровадження заходів інвестиційного проєкту «Енергоефективна термомодернізація (капітальний ремонт) будівлі стаціонару (новий корпус, 3-х поверхова будівля) комунального некомерційного підприємства «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди» Сумської міської ради за адресою: м. Суми, вул. Троїцька, 28», спрямованого на скорочення використання енергоресурсів та створення комфортних умов перебування в приміщенні закладу.

Форма здійснення запозичення - укладення кредитного договору з міжнародною фінансовою організацією – Північна екологічна фінансова корпорація (НЕФКО).

Істотні умови запозичення:

  1. Розмір запозичення – 14 714 700 (чотирнадцять мільйонів сімсот чотирнадцять тисяч сімсот) гривень.
  2. Строк запозичення – до 5 років від дати підписання Кредитного договору (включаючи період відстрочки до 1 року від дати підписання Кредитного договору, але за будь-яких умов не більше ніж 6 місяців після завершення Проєкту);
  3. Відсоткова ставка за користування кредитними коштами – 3 % річних.

Детальніше про проект за посиланням: https://finance.smr.gov.ua/156-energoefektivna-termomodernizatsiya-kapitalniy-remont-budivel-knp-dityacha-klinichna-likarnya-svyatoi-zinaidi-smr-za-adresami-m-sumi-vul-troitska-28-vul-i-sirka-3-nefco

Істотні умови запозичення:

  1. Розмір запозичення – до 1 500 000 (один мільйон п’ятсот тисяч) євро.
  2. Інвестиційний грант – до 300 000 (триста тисяч) євро (або до 20% від Суми кредиту).
  3. Термін погашення – до 10 років від дати підписання Кредитного договору. Пільговий період – до 30 місяців від дати підписання кредитного договору.
  4. Відсоткова ставка за користування кредитними коштами – фіксований відсоток 6 % річних;
  5. Комісії:
  • за організацію - 1% від суми кредиту, що сплачується перед першою виплатою;
  • комісійні за зобов’язання - 0,5% річних, що нараховуються на невикористану суму кредиту.

Форма здійснення запозичення - укладення кредитного договору з міжнародною фінансовою організацією – Північна екологічна фінансова корпорація (НЕФКО).

Детальніше про проект за посиланням: https://finance.smr.gov.ua/163-modernizatsiya-ta-rekonstruktsiya-sistemi-vodovidvedennya-u-m-sumi

Мета запозичення – фінансування впровадження заходів проекту «Покращення енергоефективності в освітніх закладах міста Суми» в 3 будівлях закладів освіти:

  • Сумському дошкільному навчальному закладі (ясла-садок) № 2 «Ясочка» м. Суми;
  • Сумському дошкільному навчальному закладі (ясла-садок) № 22 «Джерельце» м. Суми;
  • Комунальній установі Сумська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 29 м. Суми.

Істотні умови запозичення:

1. Розмір запозичення – 9 417 041 (дев’ять мільйонів чотириста сімнадцять тисяч сорок одна) гривня; 

2. Строк запозичення - 5 років від дати підписання договору позики (включаючи період відстрочки до 1 року, але не більше ніж 6 місяців після завершення проекту);

3. Відсотки за користування кредитними коштами становлять 3 % річних.

Форма здійснення запозичення - укладення кредитного договору з міжнародною фінансовою організацією – Північна екологічна фінансова корпорація (НЕФКО).

Детальніше про проект за посиланням: https://finance.smr.gov.ua/112-pokrashchennya-energoefektivnosti-v-osvitnikh-zakladakh-mista-sumi-nefco

Європейський інвестиційний банк

Мета запозичення – фінансування впровадження заходів проекту «Підвищення енергоефективності в дошкільних навчальних закладах міста Суми», спрямованого на скорочення використання енергоресурсів та створення комфортних умов перебування у дошкільних навчальних закладах.

Істотні умови запозичення:

  1. Розмір запозичення – 5 202 450 (п’ять мільйонів двісті дві тисячі чотириста п’ятдесят) Євро;
  2. Період, на який здійснюється запозичення – 22 роки (включаючи пільговий період 5 років);
  3. Відсоткова ставка за користування кредитними коштами – відповідно до умов Фінансової угоди визначається на дату вибірки траншів та дорівнює 6-місячній міжбанківській ставці Єврозони (Euribor) + спред (до 2,5%), розмір плати за надання кредитних коштів становить 0,01 відсотка річних вибраної та непогашеної суми кредиту відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 08.07.2015 № 744-р «Про залучення позики від Європейського інвестиційного банку для реалізації проекту «Програма розвитку муніципальної інфраструктури України».

Детальніше про проект за посиланням: https://finance.smr.gov.ua/113-pidvishchennya-energoefektivnosti-v-doshkilnikh-navchalnikh-zakladakh-m-sumi-33-budivli

Істотні умови кредиту:

  1. Обсяг кредиту – 4 000 000,00 (чотири мільйони) євро.
  2. Строк кредиту – до 22 років, упродовж яких кредит має бути повністю погашено рівними платежами - кожні шість місяців після завершення пільгового періоду повернення коштів, що становить до 5 років.
  3. Відсоткова ставка за користування кредитними коштами відповідно до умов Фінансової угоди визначається на дату вибірки траншів та дорівнює фіксованій ставці або 6 - місячній Європейській міжбанківській ставці пропозиції (EURIBOR) + спред (до 2,5 %).

Основна мета проекту – забезпечення ефективних перевезень міським громадським електричним транспортом по місту.

Детальніше за посиланням https://finance.smr.gov.ua/120-onovlennya-rukhomogo-skladu-kp-elektroavtotrans-eib

ПРОЕКТИ, ЩО РЕАЛІЗУЮТЬСЯ ЗА РАХУНОК МІЖНАРОДНОЇ ТЕХНІЧНОЇ ДОПОМОГИ

У межах другої фази програми Європейського Союзу «Угода мерів – Демонстраційні проекти 2» в місті Суми з 2018 року реалізується проект «Підвищення енергоефективності в освітніх закладах м. Суми».

Проект передбачає комплексну термомодернізацію будівель Сумської спеціалізованої школи №7, Сумської спеціалізованої школи №9 та Сумської загальноосвітньої школи №20.

Детальніше про проект за посиланням:https://finance.smr.gov.ua/45-proekt-pidvishchennya-energoefektivnosti-v-osvitnikh-zakladakh-m-sumi

Проект «Партнерство з модернізації: енергоефективність у лікарнях» фінансує Уряд Німеччини. Виконавцем є федеральна компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Проект націлений на взірцеву енергетичну модернізацію лікарень, що знаходяться у підпорядкуванні міста.

Детальніше про проект за посиланням: https://finance.smr.gov.ua/119-partnerstvo-z-modernizatsii-energoefektivnist-u-likarnyakh-giz

Ознайомитися з реалізованими проектами можна за цим посиланням.