002.jpg

Повідомлення про оприлюднення проєкту регуляторного акта – рішення Сумської міської ради «Про встановлення плати за доступ до об’єкта будівництва, транспорту, енергетики, кабельної каналізації електрозв’язку, будинкової розподільної мережі комунальної власності»

Відповідно до статей 9 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», з метою одержання зауважень та пропозицій від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань, повідомляємо про оприлюднення проєкту регуляторного акта – рішення Сумської міської ради «Про встановлення плати за доступ до об’єкта будівництва, транспорту, енергетики, кабельної каналізації електрозв’язку, будинкової розподільної мережі комунальної власності» та аналізу його регуляторного впливу.

Даний регуляторний акт розроблений у зв’язку зі внесеними змінами до чинного законодавства у сфері надання телекомунікаційних послуг, відповідно до пункту 57 частин 1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та пункту 1 частини 5 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про доступ до об’єктів будівництва, транспорту, електроенергетики з метою розвитку телекомунікаційних мереж».

Головна проблема, яку пропонується роз’язати шляхом прийняття даного проєкту рішення є прийнятна та прозора концепція стосовно користування окремими елементами інфраструктури та встановлення плати за доступ до таких об’єктів, що сприятиме встановленню правових принципів та порядку використання інфраструктури об’єкта доступу для розвитку інформаційного суспільства в Україні, в тому числі – на території Сумської міської територіальної громади.

Зауваження та пропозиції приймаються розробниками проєкту регуляторного акта – Департаментом інфраструктури міста Сумської міської ради та відділом транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг Сумської міської ради – протягом місяця з дня оприлюднення на офіційному вебсайті Сумської міської ради http://smr.gov.ua:

– у письмовому вигляді за адресою: 40021, м.Суми, вул. Горького, 21, ІІІ поверх, Департамент інфраструктури міста Сумської міської ради, тел. (0542) 700-590 або на електронну адресу: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.;

– у письмовому вигляді за адресою: 40030, м.Суми, майдан Незалежності, 2, VIІ поверх, каб. 137, відділ транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг Сумської міської ради, тел. (0542) 700-667 або на електронну адресу: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Проєкт рішення

Аналіз регуляторного впливу

Експертний висновок