001.jpg

Запрошуємо мешканців та мешканок громади надати пропозиції щодо проблем, викликів, потреб та ідей майбутнього відновлення та розвитку Сумської міської громади для розробки Концепції інтегрованого розвитку Сумської міської територіальної громади

Сумська міська рада спільно з робочою групою та експертною командою працюють над розробкою Концепції інтегрованого розвитку нашої громади. Метою створення концепції є широке залучення місцевих мешканців та мешканок, бізнесів, громадськості, місцевих експертів та всіх зацікавлених сторін.

Просимо вас дати відповідь на питання анкети до 15 червня включно.

Пропозиції приймаються від фізичних та юридичних осіб в електронному форматі через заповнення анкети або листом на електронну пошту.

Посилання на анкету: https://forms.gle/dd8zF4xVpJcTxdew8

Додаткові пропозиції ви можете надіслати на пошту: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. з темою «Пропозиції до Концепції інтегрованого розвитку».

Концепція інтегрованого розвитку — це стратегічний документ, що дає можливість проаналізувати наявну ситуацію в громаді, запланувати її відновлення та просторовий розвиток у майбутньому. 

Чому сьогодні важлива розробка такого документа? 

1) Це дасть можливість оцінити нагальні потреби громади та знайти рішення, що будуть дієвими і в майбутньому, а не лише реагувати на термінові виклики;

2) Концепція розробляється у співпраці з громадськими активістами, бізнесами, активними мешканцями та мешканками, і може стати майданчиком для консолідації громади;

3) Концепція дасть можливість ідентифікувати ключові пріоритети просторового розвитку громади;

4) Розширить можливості отримання фінансування для громади від міжнародних партнерів; 

5) На основі даного документу буде розроблена містобудівна документація, яка є обов'язковою для громади. 

Збір пропозицій та аналіз наявної ситуації — це перший етап розробки Концепції інтегрованого розвитку. Робоча група проаналізує результати опитування та на їх основі розробить ключові пріоритети розвитку та відновлення громади. Всі напрацювання будуть представлені та обговорені на Стратегічній сесії та Публічних громадських слуханнях. Якщо ви бажаєте долучитись до подальших обговорень — залиште свої контакти в коментарях.

Ми дуже вдячні за ваш час та активну участь у житті громади в нелегкий для всіх нас час!

Довідково

Концепція інтегрованого розвитку розробляється робочою групою при Сумській міській раді відповідно до рішення від 27 березня 2024 року № 4655.

Більше інформації на сайті: http://surl.li/tkrbi та в соціальних мережах: https://www.facebook.com/SumyIntegratedDevelopment 

Збір пропозицій відбувається відповідно до порядку розроблення Концепції інтегрованого розвитку території територіальної громади.

Термін «Концепція інтегрованого розвитку території територіальної громади» (Концепція інтегрованого розвитку) вживається у значенні, наведеному у Законі України «Про регулювання містобудівної діяльності».

Концепцію інтегрованого розвитку Сумської МТГ розробляє аналітичний центр Cedos, бюро партисипативного планування «Cité» та архітектурне бюро «PSEL» у співпраці з Сумською міською радою за підтримки Міжнародний фонд "Відродження", а також у межах грантового конкурсу «Посилення громадської участі в процесах раннього відновлення на звільнених територіях», який адмініструється ІСАР Єднання за підтримки Фонду «Партнерство за сильну Україну», що фінансується країнами партнерами.