001.jpg

1 червня відбулася загальна зустріч кандидатів до складу Координаційної ради з питань громадського (партиципаторного) бюджету м.Суми за квотою громадськості.

Бажання долучитися до змін у житті своєї громади зголосилися 11 містян, які попередньо подали свої дані через онлайн-реєстрацію, що тривала протягом чотирьох тижнів у квітні-травні.

Усіх їх запросили на особисту зустріч, яку провели після послаблення режиму карантину, беручи до уваги необхідність особистого голосування. На таку зустріч прийшли дев’ятеро кандидатів.

Усі присутні мали можливість розказати про себе, власний досвід громадської діяльності та мотивацію до роботи у складі Координаційної ради. Інформацію про досвід двох відсутніх кандидатів також озвучили під час представлення.

До зустрічі у режимі онлайн долучився експерт Конгресу регіональних та місцевих влад Ради Європи Сергій КАРЕЛІН, який допомагає у реалізації проєкту «Удосконалення та розвиток громадського бюджету у м.Суми для підвищення рівня довіри між владою та населенням». Він подякував кандидатам за їх активність та побажав успіхів у втіленні їх намірів удосконалювати бюджет участі у Сумській ОТГ.

Потому присутнім роздали бланки з переліком 11 кандидатів, де вони мали визначити сімох, відповідно до квоти громадськості у Координаційній раді.

Заповненні бланки за підписом кандидатів передали лічильній комісій з двох представників громадськості. Вони у присутності решти підрахували отримані голоси кожним з кандидатів та склали рейтинг, який озвучили. Скарг та зауважень від присутніх не надійшло.

Процедура представлення кандидатур та голосування відбувалася наживо у групі «Суми. Бюджет небайдужості» у Фейсбук.

На жаль, після завершення зустрічі з’ясувалося, що один з учасників поставив зайву позначку у своєму бланку, тож було зараховано вісім замість семи кандидатур. Для усунення помилки, цей учасник особисто написав заяву, повідомивши про відкликання свого голосу за кандидатуру Григорія СТАРИКОВА.

У підсумку озвучений під час зустрічі рейтинг було оновлено з врахуванням поданої заяви, але це не вплинуло на персоналії, які пройшли до складу Координаційної ради.

Тож рейтинг має такий вигляд, з урахуванням кількості голосів та часу подачі анкети кандидатом за умови однакової підтримки:

ПІБ

ГО, яке представляє кандидат

Кількість голосів

Рейтинг

Сергієнко Віктор Олександрович

Голова правління ОСББ «Піраміда 160/5»

6

8

Корнієнко Максим Володимирович

Сумська платформа реформ, USAID_ВзаємоДія

8

1

Єсіна Наталія Володимирівна

ГО «Північна правозахисна група»

7

2

Гвініашвілі Давид Георгійович

ГО «Сумщина Активна»

7

3

Стариков Григорій Миколайович

Программа U-LEAD with Europe

7

4

Макаренко Анастасія Валеріївна

ГО «Спеціально для тебе»

4

9

Ігнатьєва Галина Георгіївна

автор проєктів

7

5

Отич Надія Миколаївна

голова квартального комітету №57

7

6

Винниченко Наталія Володимирівна

ГО «Освітньо-правозахисний координаційний центр»

7

7

Дмитренко Вікторія Олександрівна

автор проєкту

1

11

Гримайло Олександр Миколайович

ГО «Наша Справа»

2

10

Таким чином, рекомендовані до включення до складу Координаційної ради:

  1. Корнієнко Максим
  2. Єсіна Наталія
  3. Гвініашвілі Давид
  4. Стариков Григорій
  5. Ігнатьєва Галина
  6. Отич Надія
  7. Винниченко Наталія

Решта кандидатів - у «резерві» і можуть стати членами Коордради, якщо представники, які отримали більше балів, її залишать.

Нагадаємо, що до складу Координаційної ради входять 19 осіб - 7 представників громадськості, 7 представників виконавчих органів міської ради та 5 депутатів міської ради (представники постійних комісій). Щодва роки відбувається ротація персонального складу ради.