005.jpg

Інформаційне повідомлення 

про збір пропозицій щодо перейменування топонімів, пов’язаних з країною-агресором

Департамент комунікацій та інформаційної політики (робоча група з проведення експертного обговорення дерусифікації топонімів у Сумській міській територіальній громаді) відповідно до розпорядження міського голови від 16.05.2022 р. №204-р «Про створення робочої групи з проведення експертного обговорення дерусифікації топонімів у Сумській міській територіальній громаді» оголошує збір пропозицій щодо переліку топонімів у Сумській міській територіальній громаді, які пов’язані з державою-агресором, комуністичним тоталітарним режимом, імперськими та радянськими ідеологемами та їх нових найменувань.

Мета збору пропозицій: очищення топонімів у Сумській міській територіальній громаді, пов’язаних із державою-агресором, комуністичним тоталітарним режимом, імперськими та радянськими ідеологемами, беручи до уваги численні звернення мешканців, забезпечення врахування думки громадськості та представників експертного середовища.

Від мешканців територіальної громади, науковців, експертів очікують пропозиції щодо переліку топонімів у Сумській міській територіальній громаді, які пов’язані з державою-агресором, комуністичним тоталітарним режимом, імперськими та радянськими ідеологемами та нових найменувань з врахуванням історичних назв, збереження пам’яті про значимі для України та Сумської міської територіальної громади, Сумської області, історичні постаті та події.

Строк прийому пропозицій: з 23 травня по 23 червня 2022 р. (включно).

Форма подачі пропозицій: пропозиції подаються шляхом заповнення електронної Google-форми за посиланням https://cutt.ly/derus. У описі форми також подані рекомендації користувачам.

Прізвище та ім’я контактної особи: Трояновська Наталія Анатоліївна, секретар робочої групи з проведення експертного обговорення дерусифікації топонімів у Сумській міській територіальній громаді, головний спеціаліст управління комунікацій та інформаційного забезпечення Департаменту комунікацій та інформаційної політики, тел.: 0503070716.

Результати збору пропозицій від громадськості будуть оприлюднені 23 липня 2022 року на офіційному сайті Сумської міської ради у розділі «Довідка/Декомунізація та дерусифікація».