Print
Hits: 1204

У креативному просторі Центру інформації та документації НАТО в Україні відкрито графічну виставку «Дотична до кола» талановитої сумської художниці Римми МИЛЕНКОВОЇ.

Участь у відкритті взяла директора Центру Вінета КЛЯЙНЕ, яка нещодаво побувала у Сумах з робочим візитом.

Кураторка галереї BureauArt, викладачка Сумського державного університету, місткиня брала участь у численних персональних та колективних виставках в Україні та за кордоном.

Жінка цікавиться психологією творчості та впливом мистецтва на суспільну свідомість.

На виставці представлені графічні візерунки, виконані на полотні, папері та порцеляні. В умовах карантину художниця не мала доступу до всіх необхідних матеріалів, тому почала сміливо втілювати нові творчі підходи у своїй творчості.

Малюнок на порцелянових тарілках відображає «Бенкет під час чуми», оскільки останню пандемію можна, справді, порівняти з чумою за своїм руйнівним впливом.

«Мала честь представити виставку в Центрі інформації й документації NATO – організації, яка несе свою місію, в тому числі, через культуру, мистецтво й освіту. Моя колекція «Дотична до кола» стала першою публічною подією після пандемічних обмежень і надає мені неймовірної наснаги, планів на співробітництво та вдячності за підтримку!», - поділилася враженнями авторка.