Print
Hits: 1559

Головним управлінням Держпродспоживслужби в Сумській області, з метою встановлення безпечності води водойм, 10.06.2021 року проведено відбір проб води в місцях масового відпочинку населення: з річки Псел, в районі розташування ДОТ "Універ", ДОТ "Орлятко", гриль-бару "Балу", ресторану "Здибанка", бази відпочинку "Вітязь", Студентського пляжу, Харківського мосту, а також з озера Чеха та гідрокар'єру "Блакитні озера".

За результатами проведених лабораторних досліджень встановлена невідповідність відібраних проб за показниками мікробіологічної безпеки в місцях відбору поблизу Студентського пляжу, Харківського мосту та з Блакитних озер. Зокрема встановлено перевищення гранично допустимого вмісту ентерококів в усіх пробах від 4,8 до майже 500 разів. Вміст лактопозитивної кишкової палички в 4,8 рази перевищував гігієнічні нормативи в пробах, відібраних поблизу Харківського мосту та Блакитних озер. 

Зважаючи на вищевикладене, просимо мешканців міста утриматись від купань, рибальства та іншої господарської діяльності побилзу Студентського пляжу, Харківського мосту та гідрокар'єру "Блакитні озера"!