002.jpg

Порядок денний постійної комісії було затверджено з 31 питання. На розгляд засідання сесії Сумської міської ради було ініційовано 13 проектів рішень. Рішення щодо включення нежитлового приміщення до переліку об’єктів, які підлягають приватизації шляхом викупу не набрали достатньої кількості голосів.

Свою увагу депутати приділили розгляду питання «Про законність розміщення тимчасової споруди в районі будинку № 72 по вулиці Петропавлівській». Дідусьов О.В. – заступник начальника ВМ Сумського ВП ГУНП в Сумській області повідомив, що поліція складає адміністративні протоколи та передає їх на розгляд адміністративної комісії. Якщо Сумською міською радою будуть визначені місця для складування та зберігання вилученого товару то поліція готова при складанні адміністративного протоколу кожного разу вилучати товар. Бурбика В.О. – член постійної комісії зауважив, що в місті не поодинокі випадки стихійної торгівлі. Галицький М.О. – заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради зазначив, що при налагодженні взаємодії між різними структурами відповідальними за даний процес результатів добиватися можна. Зименко О.В. – голова постійної комісії звернув увагу на те що тимчасова споруда, яка розміщена в районі будинку № 72 по вулиці Петропавлівській встановлена не законно. Національна поліція повинна вживати всіх необхідних дій та досягти відповідного результату щодо вжиття заходів по подоланню стихійної торгівлі в місті та недопущення незаконного розміщення точок торгівлі. Вирішили рекомендувати заступнику міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Галицькому М.О.:

- взяти під особистий контроль дане питання;

- вивчити питання стосовно подолання стихійної торгівлі та надати на розгляд постійної комісії пропозиції щодо вирішення вищевказаного питання;

- про вжиті заходи доповісти на наступному засіданні постійної. Також депутати приділили увагу розгляду питання стосовно продажу цигарок на зупинці громадського транспорту, яка знаходиться біля Макдональдсу. Були надані відповідні рекомендації правовому управлінню Сумської міської ради та управлінню з питань праці Сумської міської ради.

Загалом постійною комісією було розглянуто 31 питань порядку денного та надані відповідні рекомендації.