001.jpg

Порядок денний засідання постійної комісії 25 травня 2020 року був затверджений в цілому з 18-ти питань. На розгляд засідання сесії Сумської міської ради було ініційовано 2 проєкти рішень та підтримано підготовку та винесення відповідних проєктів рішень щодо припинення діяльності Інформаційно-методичного центру управління освіти і науки Сумської міської ради, як його структурного підрозділу без статусу юридичної особи .

Особливу увагу приділили регуляторним актам – проєктам рішень Сумської міської ради, а саме: «Про зміну типу та найменування Комунальної установи Сумський спеціалізований навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа I ступеня – дошкільний навчальний заклад №37 «Зірочка» Сумської міської ради на Сумська спеціальна початкова школа №31 Сумської міської ради та затвердження її Статуту в новій редакції»; «Про внесення змін до рішення Сумської міської ради від 31 січня 2018 року №3034-МР «Про Положення про управління освіти і науки Сумської міської ради»; щодо припинення діяльності Інформаційно-методичного центру управління освіти і науки Сумської міської ради, як його структурного підрозділу без статусу юридичної особи. Всі проєкти рішення Сумської міської ради були підтримані та ініційовані до розгляду на сесії Сумської міської ради.

Детально обговорили проєкт рішення «Про внесення змін до рішення Сумської міської ради від 31 січня 2018 року №3034-МР «Про Положення про управління освіти і науки Сумської міської ради», під час обговорення голова Сумської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Гога Л.М. виступила зі зверненням до постійної комісії. Голова комісії Мельник В.А. висловив подяку від постійної комісії всім освітянам які зараз працюють дистанційно. Секретар міської ради Баранов А.В. висловив стурбованість станом освіти в м. Суми, зауважив що освітяни виявилися не підготовлені до дистанційного навчання.

Також одноголосно було підтримано:

  • виділення з міського бюджету коштів у сумі 540000,00 грн на облаштування подвір'я початкової школи №4.
  • виділення з міського бюджету коштів у сумі 3976,38 тис грн на придбання спеціалізованих дороговартісних перев'язувальних матеріалів.
  • перерозподіл 1100,0 тис грн з метою приведення приймального відділення КНП "ЦМКЛ" СМР у відповідність до вимог Міністерства охорони здоров'я України.

Депутати були ознайомлені з інформацією:

  • управління "Служба у справах дітей" про хід виконання рішення Сумської міської ради від 23.06.2010 року №3956-МР «Про обмеження перебування дітей у закладах дозвілля, громадського харчування, комп’ютерних клубах, залах ігрових автоматів, на вулицях та інших громадських місцях за I квартал 2020 року» 
  • департаменту соціального захисту населення про виконання пунктів 4, 14, 15, 16, 17, 18 протоколу №70 засідання постійної комісії від 06 березня 2020 року.

Загалом постійною комісією було розглянуто 18 питань порядку денного та надані відповідні рекомендації.