003.jpg

Порядок денний засідання постійної комісії був затверджений із 177 питань. Основну увагу при розгляді питань порядку денного депутати приділили питанням відмови у наданні земельних ділянок громадянам, питанням поновлення договорів оренди земельних ділянок.

Так, постійною комісією відмовлено Гапченку Володимиру Іллічу у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність за адресою: м. Суми, вул. Героїв Крут, 27, Громадська організація «Експрес», земельна ділянка № 66, орієнтовною площею 0,0029 га для будівництва індивідуальних гаражів у зв’язку з невідповідністю поданого пакету документів частині шостій статті 118 Земельного кодексу України, а саме: недолученням до клопотання графічних матеріалів на яких зазначено бажане місце розташування земельної ділянки. 

Одноголосно погоджене питання відмови Нехаєнко Людмилі Станіславівні у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду за адресою: м. Суми, вул. Ювілейна, 38, біля земельної ділянки з кадастровим 5910136300:11:011:0015, орієнтовною площею 0,1000 га для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) у зв’язку з тим, що запитувана земельна ділянка перебуває у приватній власності.

Крім цього, депутатами відмовлено Голубу Роману Олеговичу  в наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність, яка розташована біля земельної ділянки з кадастровим номером 5924788300:05:005:1199, орієнтовною площею 0,1000 га, для індивідуального садівництва у зв’язку з невідповідністю місця розташування земельної ділянки вимогам чинних нормативно-правових актів, а саме: зазначена на графічних матеріалах, доданих до клопотання заявниці земельна ділянка знаходиться поза межами м. Суми, не відноситься до комунальної власності Сумської міської об'єднаної територіальної громади, відповідно розпорядження нею не відноситься до повноважень Сумської міської ради.

Постійною комісією відмовлено Луценку Богдану Валерійовичу у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність за адресою: м. Суми, площа Михайла Кощія, орієнтовною площею 0,1000 га для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) у зв’язку з невідповідністю місця розташування земельної ділянки вимогам містобудівної документації та чинних нормативно-правових актів: Детальному плану території мікрорайону між вулицями Михайла Кощія, Миколи Данька, Проектна № 12 м. Суми, затвердженому рішенням виконавчого комітету Сумської міської ради від 18.04.2018 № 232, згідно з яким земельна ділянка, зазначена на доданому до клопотання заявницею графічному матеріалі, знаходиться поза межами сформованих земельних ділянок існуючої садибної житлової забудови та проектної забудови, та додатку И.1 (обов’язковий) ДБН Б.2.2-12:2019 «Планування та забудова територій» затверджених наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 26.04.2019 № 104.

Постійною комісією відмовлено Товариству з обмеженою відповідальністю «Будівельна виробничо-комерційна компанія «Федорченко» у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за адресою: м. Суми, вул. Кринична, 2, орієнтовною площею 0,1939 га, під будівництво багатоквартирного житлового будинку (вид господарської діяльності: будівництво житлових будівель) у зв’язку з невідповідністю вимогам закону, а саме: нерухоме майно розташоване на земельній ділянці, яка не була відведена для цієї мети. (дата реєстрації заяви 23.09.2020).

Постійною комісією відмовлено Акціонерному товариству «Сумиобленерго» у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за адресою: м. Суми, проспект Михайла Лушпи, 5, корпус 21, 21/1, 22, орієнтовною площею 0,0071 га під розміщення 2КТПГСМ-1000/6/0,4-К-У1 у зв’язку з невідповідністю вимогам частині шостій статті 79-1, а саме: земельна ділянка, зазначена на графічному матеріалі, що додається до звернення, потрапляє в межі земельної ділянки з кадастровим номером 5910136300:01:008:0016.

Депутатами поновлено договір оренди земельної ділянки, укладеного з Товариством з обмеженою відповідальністю «Адамант-Суми» за адресою: м. Суми, вул. Воскресенська, 12/1, строком на 5 років.

Постійною комісією поновлено договори оренди земельних ділянок, укладених з Приватною фірмою «Ордекс» за адресами: м. Суми, вул. 1-ша Набережна р. Стрілка, 5/2, вул. 1-ша Набережна р. Стрілка, 5/3, вул. 1-ша Набережна р. Стрілка,3/3, вул. 1-ша Набережна р. Стрілка,3/4 під розміщеним міні-магазином строком на 5 років.