004.jpg

16 червня 2021 року відбулося засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення, освіти, науки, культури, туризму, сім’ї, молоді та спорту Сумської міської ради VIІI скликання. Всього було розглянуто 18 питань.

На засіданні були розглянуті проєкти рішень Сумської міської ради, які пропонуються до розгляду на сесії 30 червня 2021 року (в межах напрямків діяльності комісії) та листи від керівників структурних підрозділів Сумської міської ради.

Постійною комісією було ініційовано 8 проєктів рішень Сумської міської ради, а саме:

  • «Про внесення змін до рішення Сумської міської ради від 31 жовтня 2018року № 4036-МР «Про припинення комунальної установи «Сумська міська клінічна лікарня № 1» шляхом реорганізації в порядку перетворення в комунальне некомерційне підприємство «Клінічна лікарня № 1» Сумської міської ради» (зі змінами)».
  • «Про внесення змін до рішення Сумської міської ради від 31 жовтня 2018року № 4037-МР «Про припинення комунальної установи «Сумська міська клінічна лікарня № 4» шляхом реорганізації в порядку перетворення в комунальне некомерційне підприємство «Клінічна лікарня № 4» Сумської міської ради».
  • «Про внесення змін до рішення Сумської міської ради від 19 грудня 2018року № 4414-МР «Про припинення комунальної установи «Сумська міська клінічна лікарня № 5» шляхом реорганізації в порядку перетворення в комунальне некомерційне підприємство «Клінічна лікарня № 5» Сумської міської ради».
  • «Про внесення змін до рішення Сумської міської ради від 31 жовтня 2018року № 4038-МР «Про припинення комунальної установи «Сумський міський клінічний пологовий будинок Пресвятої Діви Марії» шляхом реорганізації в порядку перетворення в комунальне некомерційне підприємство «Клінічний пологовий будинок Пресвятої Діви Марії» Сумської міської ради».
  • «Про внесення змін до рішення Сумської міської ради від 31 жовтня 2018року № 4039-МР «Про припинення комунальної установи «Сумська міська клінічна стоматологічна поліклініка» шляхом реорганізації в порядку перетворення в комунальне некомерційне підприємство «Клінічна стоматологічна поліклініка» Сумської міської ради».
  • «Про внесення змін до рішення Сумської міської ради від 20 червня 2018року № 3545-МР «Про припинення комунальної установи «Сумська міська дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди» шляхом реорганізації в порядку перетворення в комунальне некомерційне підприємство «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди» Сумської міської ради».
  • «Про внесення змін до рішення Сумської міської ради від 28 лютого 2018року № 3088-МР «Про припинення комунального закладу «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 3 м. Суми» шляхом реорганізації в порядку перетворення в комунальне підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 1» Сумської міської ради» (зі змінами)
  • «Про внесення змін до рішення Сумської міської ради від 28 лютого 2018року № 3087-МР «Про створення комунального підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 2» Сумської міської ради шляхом виділу» Про внесення змін до рішення Сумської міської ради від 28 лютого 2018 року № 3087-МР «Про створення комунального підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 2» Сумської міської ради шляхом виділу».

Також одноголосно члени постійної комісії підтримали виділення коштів:

  • на оплату комунальних платежів КНП «Клінічна лікарня Святого Пантелеймона» Сумської міської ради;
  • на забезпечення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, інших категорій населення медичними виробами та іншими засобами;
  • на закупівлю дороговартісного обладнання – комп’ютерного томографа Insitum 32 для КНП «Клінічна лікарня Святого Пантелеймона»;
  • на забезпечення безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань для КНП «Клінічна лікарня Святого Пантелеймона»;
  • для закупівлі дороговартісного обладнання, а саме: комплексної системи обладнання для реабілітаційного відділення КНП «Центральна міська клінічна лікарня»;
  • на проведення капітального ремонту приміщення бібліотеки-філії № 3 ім. О.П. Столбіна Сумської міської централізованої бібліотечної системи;
  • на проведення поточного ремонту входу до теплопункту бібліотеки-філії № 4 Сумської міської централізованої бібліотечної системи, при якій діє Перша Сумська Медіатека.
  • для проведення розрахунку з постачальником за поставлену мультимедійну техніку в КУ Сумська гімназія № 1.