006.jpg

Порядок денний виїзного засідання постійної комісії 05 серпня 2021 року був затверджений із одного питання: "Про поновлення договору оренди земельної ділянки фізичній особі-підприєцю Крамаренко О.І. за адресою: м. Суми, вулиця Засумська, 3/1 (квітковий павільйон), з урахуванням того фактору, що на даній земельній ділянці знаходиться її нерухоме майно".

Під час обговорення даного питання було зазначено, що не вирішена ситуація між орендарем – фізичною особою-підприємцем Крамаренко Ольгою Іванівною та громадськістю – адміністрацією Сумської загальноосвітньої школи № 12, батьківським комітетом Сумської загальноосвітньої школи № 12 триває вже багато років, в результаті чого, правове управління Сумської міської ради звернулося до Ковпаківського районного суду міста Суми з позовною заявою щодо звільнення частини земельної ділянки, яку було самовільно захоплено.

Відповідно до рішення Ковпаківського районного суду міста Суми від 03.02.2021 року орендаря було зобов’язано звільнити самовільно захоплені 2,5 сотки земельної ділянки і заборонено здійснювати будівництво без згоди Сумської міської ради, оскільки пункт 4.2. договору оренди передбачає, що будівництво на арендованій земельній ділянці дозволяється виключно у випадку надання згоди Сумської міської ради.

Крім цього, дана земельна ділянка відповідно до Генерального плану відноситься до зони Г-3 – це навчальна зона.

Також було зазначено, що є побажання мешканців і є відповідне рішення Сумської міської ради від 26 вересня 2018 року № 3824-МР «Про використання земельної ділянки комунальної власності, яка перебуває в оренді у фізичної особи - підприємця Крамаренко Ольги Іванівни, для суспільних потреб», а згідно закону, забудову визначає Сумська міська рада і на сьогоднішній день, право, що повинно будуватися на даній земельній ділянці визначено вищезазначеним рішенням, у якому прописано, що Сумська міська рада вирішила, що дана земельна ділянка повинна використовуватися як зона відпочинку дітей-школярів.

На сьогоднішній день є рішення Сумської міської ради від 12 травня 2021 року № 982-МР «Про відмову у поновленні договору оренди земельної ділянки, укладеного з фізичною особою-підприємцем Крамаренко Ольгою Іванівною, за адресою: м. Суми, вул. Засумська, 3/1, площею 0,0600 га».

Під час виїзного засідання було заслухано інформацію від представників батьківського комітету Сумської загальноосвітньої школи № 12, від представників забудовника, від представників структурних підрозділів Сумської міської ради.

У ході обговорення даного питання депутати визначилися перенести його розгляд на засідання постійної комісії 10 серпня 2021 року.