003.jpg

13 січня 2022 року відбулося засідання постійної комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету, фінансів, розвитку підприємництва, торгівлі та послуг, регуляторної політики Сумської міської ради VІII скликання. В порядку денному пропонувалося розглянути 6 питань.

На засіданні були присутні: Сумський міський голова Лисенко О.М., заступники міського голови, керівники структурних підрозділів Сумської міської ради та інші депутати Сумської міської ради.

Особливу увагу депутати приділили проєкту рішення Сумської міської ради «Про бюджет Сумської міської територіальної громади на 2022 рік», який пропонується до розгляду на позачерговій сесії 19.01.2022. Директор департаменту фінансів, економіки та інвестицій Сумської міської ради Липова С.А. проінформувала присутніх щодо змін, які пропонуються в пропозиціях постійної комісії до проєкту рішення виконавчого комітету Сумської міської ради «Про схвалення проєкту рішення Сумської міської ради «Про бюджет Сумської міської територіальної громади на 2022 рік» та внесення його на розгляд Сумської міської ради», які підготовлені на основі звернень від депутатських фракцій в Сумській міській раді щодо змін до бюджету. Після обговорення члени постійної комісії одноголосно підтримали проєкт рішення Сумської міської ради «Про бюджет Сумської міської територіальної громади на 2022 рік», який оприлюднений на офіційному сайті міської ради 15.12.2021 року, та пропозиції постійної комісії до проєкту рішення виконавчого комітету Сумської міської ради «Про схвалення проєкту рішення Сумської міської ради «Про бюджет Сумської міської територіальної громади на 2022 рік» та внесення його на розгляд Сумської міської ради».

Також члени постійно комісії підтримали проєкти рішень Сумської міської ради «Про Програму економічного і соціального розвитку Сумської міської територіальної громади на 2022 рік та основні напрями розвитку на 2023 – 2024 роки» та «Про прогноз бюджету Сумської міської територіальної громади на 2022 - 2024 роки».

На засіданні постійної комісії відбулося обговорення проєкту рішення Сумської міської ради «Про внесення змін до рішення Сумської міської ради від 24 грудня 2020 року № 85–МР «Про затвердження Порядку використання коштів бюджету Сумської міської територіальної громади на виконання виборчих програм і доручень виборців».