001.jpg

25 листопада 2022 року відбулося  засідання постійної комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету, фінансів, розвитку підприємництва, торгівлі та послуг, регуляторної політики Сумської міської ради VІII скликання. В порядку денному пропонувалося розглянути 23 питання.

На засіданні були присутні: Сумський міський голова Лисенко О.М., заступники міського голови, керівники структурних підрозділів Сумської міської ради, голови депутатських фракцій та інші депутати Сумської міської ради.

Особливу увагу депутати приділили розгляду проєкту рішення Сумської міської ради «Про бюджет Сумської міської територіальної громади на 2023 рік». Директор департаменту фінансів, економіки та інвестицій Сумської міської ради Липова С.А. проінформувала присутніх щодо  показників бюджету Сумської міської територіальної громади на 2023 рік та надала детальну інформацію щодо видатків бюджету на 2023 рік по кожному головному розпоряднику бюджетних коштів Сумської міської ради. Після обговорення члени постійної комісії вирішили перенести розгляд даного питання на наступне засідання для більш детального вивчення.

Члени постійно комісії підтримали проєкт рішень Сумської міської ради «Про внесення змін до рішення Сумської міської ради від 26  січня 2022 року № 2704 – МР «Про бюджет Сумської міської територіальної громади на 2022 рік» (зі змінами)», з пропозицією виконавчого комітету та постійної комісії. В пропозиції постійної комісії пропонувався перерозподіл видатків в межах головних розпорядників бюджетних коштів, а саме:

- по Виконавчому комітету Сумської міської ради пропонується направити кошти у сумі 1 000 000,00 грн для придбання джерел резервного живлення – генераторів дизельних;

- по Управлінню освіти і науки Сумської міської ради пропонується  направити кошти у сумі 12 052 000,00 грн на проведення капітальних ремонтів підвальних приміщень ССШ № 1, 2, 7, ЗОШ № 4, 6, 15, 18, у зв'язку з проведенням додаткових ремонтних робіт.

На засіданні члени постійної комісії ініціювали на сесію два проєкти рішення Сумської міської ради: «Про внесення змін до рішення Сумської міської ради від 30 листопада 2011 року № 939-МР «Про затвердження Порядку і розміру відрахування з 2012 року до міського бюджету частини чистого прибутку (доходу) підприємствами, що належать до комунальної власності територіальної громади міста Суми (зі змінами)» та «Про план діяльності з підготовки проєктів регуляторних актів Сумської міської ради на 2023 рік».

Також постійною комісію були розглянути питання з плану роботи постійної комісії, а саме:

  • інформація про основні показники економічного і соціального розвитку Сумської міської територіальної громади за підсумками І півріччя 2022 року;
  • інформація про обсяг витрат бюджету Сумської міської територіальної громади на реалізацію цільових (комплексних) програм за підсумками І півріччя 2022 року;
  • інформація про стан реалізації покладених на міську раду повноважень у здійсненні державної регуляторної політики за підсумками І півріччя 2022 року;
  • інформація про стан розгляду й вирішення звернень підприємців;
  • інформація про розмір ставок місцевих податків.

На засіданні члени постійної комісії розглянили звіти про відстеження результативності наступних регуляторних актів – рішень Сумської міської ради:

  • від 14 липня 2021 року № 1238-МР «Про встановлення туристичного збору»;
  • від 30 червня 2021 року № 1231-МР «Про внесення змін до рішення Сумської міської ради від 24 червня 2020 року № 7000-МР «Про встановлення плати за землю» (зі змінами);
  • від 24 червня 2020 року № 7000-МР «Про встановлення плати за землю» (зі змінами);
  • від 14 липня 2021 року № 1240-МР «Про встановлення ставок та пільг зі сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки».