007.jpg

Дорога громадо!

2019-й в історії Сум залишиться як рік багатьох знаменних подій, рішень та новацій: місто активно впроваджувало реформи в галузях освіти, охорони здоров’я та децентралізації. Разом долали виклики, фінансові перепони, відповідно змінювали управлінські методи й пріоритети, зважаючи на першочергові потреби, забезпечуючи життєдіяльність міста.

Депутатський корпус підтримав рішення про створення Сумської міської об’єднаної територіальної громади шляхом приєднання сіл Піщанської сільської ради. Відтепер спільно вирішуємо питання: бюджетні, інфраструктурні, логістичні та інші. Модернізація адміністративно-територіального устрою області триває, і зміни ще будуть, тож ми повинні бути готовими до них.

Результати конструктивної співпраці міської ради та представників експертного середовища: науковців, галузевих фахівців, молоді, громадських активістів – лягли в основу Стратегії розвитку міста Суми - 2030, схваленої громадськістю та депутатським корпусом наприкінці року. Стратегія увібрала в себе провідні думки та ідеї, проєкти та програми, з якими буде пов’язана довгострокова перспектива міського розвитку.

Реалізація Стратегії не може бути одноосібною – натомість ця справа має об’єднати зусилля громадськості, бізнесу та влади, молодих, амбітних та досвідчених фахівців – і забезпечити відчутний результат.

Друзі, насправді ми маємо значний базовий потенціал: політичний, науковий, технічний, ресурсний, людський для того, аби втілити у життя задумане. Тож гуртуймося у своїй відповідальності та любові до рідного міста!

З повагою
Сумський міський голова   Олександр Лисенко

 Звіт Сумського міського голови Олександра Лисенка перед Сумською міською ОТГ за 2019 рік (*pdf)

Слайди до звіту Сумського міського голови Олександра Лисенка (*pdf)