Print
Hits: 10108

З 10 серпня по 4 вересня 2009 року в міському парку тричі Героя Радянського Союзу Івана Кожедуба відбувся Сумський симпозіум скульптури “Чарівна квітка міста Суми”. Міська влада зробила сумчанам подарунок до Дня міста, перетворивши частину парку на чудовий ансамбль садово-паркової скульптури.

Ініціювали цю художню акцію управління архітектури та містобудування і управління житлової політики комунального господарства та благоустрою Сумської міської ради.

Подарувати сумчанам квітку приїхали майстри з Німеччини, Канади, Росії, Білорусії та України. Інтернаціональний склад учасників симпозіуму створив абсолютно унікальний скульптурний ансамбль, таку собі суміш творчих методів, підходів та художніх напрямів, аналогів якій годі й шукати. Скульптурний симпозіум – це один із найбільш цікавих способів творчого самовираження художника не тільки для автора, а й для глядача, який має можливість спостерігати роботу художника на власні очі, процес створення скульптури від задуму до кінцевого результату – твору мистецтва.

Надзвичайно важливим надбанням симпозіуму "Чарівна квітка – місто Суми" є те, що він познайомив сумчан із сучасною українською та західною скульптурою. Це стало для них справжнім, абсолютно несподіваним відкриттям та визвало жваву увагу городян усіх поколінь.

Також це нагода для митців познайомитися з колегами, обмінятися думками, поглядами та зрозуміти світосприйняття абсолютно різних, але схожих у своїй любові до творчості людей. Така різноманітність талановитих особистостей сприяла появі в самому центрі Сум скульптурного ансамблю, який не залишив і, напевно, не залишить байдужим жодного мешканця або гостя цієї, тепер і скульптурної перлини Слобожанщини.

Отже, I Сумський міжнародний симпозіум скульптури відбувся, і відбувся успішно, залишивши після себе чудовий ансамбль, в якому кожен із мешканців міста знайшов щось для себе! А що митці? Усі вони з нетерпінням чекають на нову зустріч зі своїми колегами та вдячними глядачами, сумчанами на святі творчого натхнення – наступному скульптурному симпозіу

мі "Чарівна квітка – місто Суми".

Мер міста Геннадій Мінаєв виразив вдячність скульпторам:

Від імені Сумської міської ради прийміть вдячність сумчан за те, що ви, не зважаючи на свою зайнятість, знайшли час продемонструвати свій талант саме на сумській землі. Ви показали молодому поколінню гарний приклад любові до міста. Решта за нами: зберегти цей подарунок-скарб і далі продовжити розвивати одне з улюблених місць відпочинку сумчан. Я, власне, упевнений, що цей симпозіум стане щорічним, тому сподіваюся зустрітися знову в серпні наступного року.


1346316747 shevchenko1
1346316777 dovgalyuk 1346316785 khomutovskiy 1346316808 volosenko
Олексій Шевченко
(Суми)
Віктор Довгалюк
(Німеччина-Україна)
Віктор Хомутовський
(Росія)
Владислав Волосенко
(Канада)
1346316863 kapustyak 1346316817 alekseev 1346316896 lev 1346316878 rutenberg
Олег Капустяк
(Україна)
Корней Алексєєв
(Білорусія)
Лев Синькевич
(Україна)
Екехарт Рутенберг
(Німеччина)

 

Симпозіум "Чарівна квітка Сумщини"