002.jpg

Міжнародний фестиваль органної та камерної музики "Органум"

 

Міжнародний фестиваль органної та камерної музики "Органум" заснований об’єднанням громадян Сумської міської організації розвитку органної та камерної музики "Органум".

Фестиваль проводиться під патронатом міського голови м. Суми.

Головною метою фестивалю є пропаганда класичного мистецтва серед населення та гостей нашого міста і області.

Завдання фестивалю:

  • естетичне виховання підростаючого покоління;
  • ознайомлення українських музикантів із світовим рівнем музичної культури та виконавської майстерності;
  • обмін досвідом між артистами й музикантами різних країн, поширення культурних контактів між народами та країнами;
  • утвердження іміджу міста, як культурно-мистецького центру.

Міжнародний фестиваль органної та камерної музики "Органум" є щорічним.

У ньому можуть брати участь українські та зарубіжні професійні музиканти з вищою освітою та концертним досвідом, а також обдаровані молоді музиканти. Перевага надається українським артистам із зарубіжним гастрольним досвідом. В окремих випадках допускаються до участі митці, що не мають академічної музичної освіти, але зарекомендували себе яскравими виступами на концертних майданчиках України та за її межами.

Під час фестивалю проводяться майстер-класи провідних українських й зарубіжних виконавців й педагогів, творчі зустрічі із студентською та учнівською молоддю, музичною громадськістю.

Жанри виконуваної музики: органна, камерна музика (інструментальна та вокальна), камерні ансамблі, оркестри та хори, музика композиторів епохи бароко, джазова музика, фольклор, авторська пісня.

Більш детальна інформація на сайті об’єднання громадян Сумської міської організації розвитку органної та камерної музики "Органум" http://www.organum.sumy.ua