0010.jpg

Міжнародний фестиваль духової музики «Сурми України», який скасували у червні через карантин, може відбутись у вересні, на День міста.

Про це під час щотижневої апаратної наради повідомила начальник відділу культури Наталія ЦИБУЛЬСЬКА.

Посадовиця розповіла, що потенційним учасникам фестивалю повідомили про нову дату проведення й отримали попередню згоду на участь.

«Не хочеться залишати місто без такого дійства. Ті колективи, з якими ми співпрацюємо і які мали приїхати у червні, погоджуються на День міста, який припадає на 5 вересня. Ці фестивальні заходи добре доповнять програму святкування. Плануємо, що 3 вересня буде заїзд, а 4 та 5 – заходи по місту. По організаційних моментах, договори з перевізниками надавачами послуг, ми практично все зробили для того, щоб у вересні принести радість людям. Головне, щоб збереглось послаблення карантину», – сказала Наталія Цибульська.

Нагадаємо, фестиваль духової музики вперше відбувся в Сумах у 2000 році. Його приурочили до Дня Конституції та назвали відповідно «Сурми Конституції».

Коли фестиваль відзначав десятиріччя, назву змінили на «Сурми України», але незмінною залишилась дата проведення – 27–28 червня.

У 2005 році фестиваль отримав статус Всеукраїнського, а згодом і Міжнародного. Захід відбувається щороку. Винятком стали лише 2014 та 2015 роки, коли його не проводили через складну суспільно-політичну ситуацію.