Print
Hits: 2007

Україно-французький освітній кінопроєкт «Голоси регіонів України» запрошує до співпраці документалістів, режисерів, журналістів з Сум, Дніпра, Львова, Миколаєва та Харкова.

Проєкт «Голоси регіонів України» - це унікальний курс для українських документалістів, адже протягом трьох місяців автор(ка) вибудовує структуру готового задуму на основі французької школи та знімає епізоди майбутнього фільму. Професійні документалісти Анна АКУЛЕВИЧ (Україна) та Володимир ЛЄОН (Франція) допомагатимуть в реалізації документального фільму.

Ніяких вікових обмежень, головне – бажання та здатність виражати себе за допомогою кіно-мови! Все що тобі треба – смартфон!

Організатори шукають креативні ідеї документальних фільмів хронометражем не більше 30 хвилин – фільмів, що задають неочікувані ракурси та прагнуть впливати на гідність, свободу та права людини.

Подати заявку можна за посиланням: https://cutt.ly/xnUg478

Фінальний дедлайн прийому ідей — 10 липня. Серед всіх заявок буде обрано 8 найкращих ідей. 

Що чекає на учасників?

6-денний семінар-практикум в Києві разом з  менторами проєкту. В цей період автор працюватиме над поглибленням ідеї та створенням основи майбутнього фільму. Згодом йде процес написання.

3-х місячне навчання в онлайн-форматі з менторами: розробка та просування проєктів від ідей до скаутингу, підхід до героїв, пошук художньо-виражальних засобів. Проведення семінарів, лекцій, письмові та відео-вправи.

5-денний майстер-клас в Києві. Презентація і показ тизерів міжнародним продюсерам, які проаналізують роботи та дадуть професійні відгуки створеним тизерам. Та головне – можливість зняти бажаний документальний фільм і представити його на міжнародному форумі EurasiaDoc.

Хто може взяти участь?

Учасники — молодь з Сум, Дніпра, Львова, Миколаєва та Харкова. А саме — режисери документальних або ігрових фільмів, журналісти, письменники, студенти факультетів режисури та творчих спеціальностей, медіа, PR, режисери, які не мають фахової освіти, але мають власні відео-роботи. Перш за все автори, що аналізують сучасний світ, по-новому дивляться на соціальні виклики та прагнуть на них впливати. У яких є ідея або історія власного міста, регіону, сім’ї, або будь-чого, що чіпляє.

Ніяких вікових обмежень немає, освіта вища або неповна вища. 

Участь в проєкті безкоштовна. Для учасників також враховане проживання та харчування у Києві за рахунок проєкту. Транспортні витрати програма не покриває.

Отримати більш детальну інформацію можна через електронну пошту This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. або на офіційних сторінках проекту в Facebook та Instagram.

Проєкт реалізується за підтримки Українського Культурного Фонду

Контакти для ЗМІ: 095 419 6798 (Дар'я)