007.jpg

14 травня у місті Суми відбудеться культурно-мистецький захід «Ніч музеїв».


Мета цього проекту – зробити місто Суми культурним центром на теренах України, посприяти розбудові сучасного культурного суспільства. Також цей захід сприятиме популяризації музейної справи. Учасниками цього заходу є музеї міста, галереї різних форм власності, театри та мистецькі студії.

Офіційне відкриття відбудеться 14 травня о 16.00 на пл. Театральна, де, окрім іншого, для гостей виступить хореографічний колектив сучасного танцю «Артес».
Разом з тим, в рамках «Ночі музеїв» заходи відбуватимуться по всьому місту.

Зокрема, о 15.00 в Меморіальному будинку музеї А.П. Чехова (вул. Чехова, 79) відбудеться виступ камерного оркестру старовинної та сучасної музики «Ренесанс» Сумської обласної філармонії. Також до 17.00 тут можна буде насолодитися стаціонарною експозицією музею.

О 16:30 в Сумському обласному художньому музеї ім. Никанора Онацького, (Покровська пл. 1) відбудеться відкриття виставки «Європейські мотиви у творах художників ХХ ст.» до Дня музеїв та Днів Європи в Україні.

Інтерактивна презентація з музейного зібрання «Життя, розгорнуте на хустці» пройде о 17:00 в Сумському обласному краєзнавчому музеї (вул. Г.Кондратьєва, 2).
Оглянути виставку живопису сумських художників «Весняна» можна буде з 17.30 у виставковій залі Національної спілки художників України (вул. Петропавлівська, 47).

О 18.00 стартує фото проект Ігоря Швачунова «Привиди старого міста», який містить у собі два підґрунтя соціальне та культурне (виставкова зала «Філантроп»).
В галереї «Академічна» о 18.30 (Петропавлівська, 59) до уваги сумчан організатори пропонують виставку «Etiuda? Етюд».

О 18:30 в галереї актуального мистецтва «АкадемArt» (вул. Петропавлівська, 59) стартує проект «Геометрія простору», який включає в себе: авторський проект Рими Миленкової «Лінія червоними» та вiдeo-версiю проекту Сергiя Якунiна ЛЮФТПАУЗА.

О 19:00 в майстерні квітів «Древо Бажань» (вул. Петропавлівська, 68) запрацює виставка Надії Белокур «Мої Боги», а також відбудеться концертна програма «Музична спадщина Сумщини. Від класики до джазу» у виконанні Марії Грищенко та концертмейстера Надії Запорожець.

З 20:00 в Сумській міській галереї (вул. Соборна, 27) сумчани зможуть переглянути виставковий проект Олександра Федоренко «Гобелен. Сучасний погляд».

О 20:30 в Сумській міській галереї (підвал, вул. Соборна, 27) презентують проект «Передчуття», художник Марина Фенота, перформер Полінка Коробейник.

О 21:00 в театрі драми та музичної комедії ім. М.С. Щепкіна сумчани зможуть переглянути етюд з вистави-перфамансу «Шинель» М.В. Гоголя (Театральна пл.1).

22:00 в Галереї 21 (пр.-т Т.Шевченка, 21) розгорнеться виставка Владислава Шерешевського (м.Київ) «Діти Шерешевського», а о 23:00 в Галереї «Наша» (вул. Псільська, 1) – виставка Валерія Шкарупи «Київ-Суми-транзит», де також планується виступ групи «Тарас Джаз».

На завершення о 23:30 в тимчасовій арт локація Громадського фонду «Суми» (вул. Псільська, 4) відбудеться віртуальна виставка «Вперед у минуле».
О 23:59 в творчому об’єднання «ДикОбраз» пройде вистава-ілюзія «Вона» (вул. Псільська, 1. ).