Print
Hits: 1523

У центральній міській бібліотеці ім. Т. Г. Шевченка привітали та нагородили працівників книгозбірень з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек.

До заходу долучилися заступник міського голови Станіслав ПОЛЯКОВ, секретар міської ради Олег РЄЗНІК та в.о. начальника відділу культури Людмила ПЄХОВА.

«У такі важкі часи бібліотечна система – згуртована та допомагає на своєму фронті задля нашої перемоги. Бібліотекарі займаються не тільки просвітницькою діяльністю та ініціюють багато заходів для дітей і дорослих, а і є волонтерами, допомагають збирати речі для потреб військових. Бібліотеки наразі осучаснюються та розвиваються. Тому бажаємо реалізовувати й надалі свої плани в мирній країні», – зазначив заступник міського голови Станіслав Поляков.

Бібліотекарі разом з читачами міста постійно підтримують та допомагають ЗСУ. Як зазначила директор міської централізованої бібліотечної системи Юлія ЗАГОВОРА, працівники книгозбірень неодноразово ініціювали акції, на яких збирали кошти на потреби військових, проводили збір книг для українських дітей у Польщі. Також у бібліотеках повсякчас збирають речі для захисників, проводяться майстер-класи з виготовлення окопних свічок.

«Цінність бібліотек є дуже високою. Вона полягає в тому, що книжка – це незамінна річ. У нашій країні стрімко зростає діджиталізація, але ніякий ґаджет не замінить книгу в руках у читача. Література відіграє важливу роль у нашому житті, тому всі ми повинні усвідомлювати важливість роботи бібліотек. Я бажаю, щоб на нашу міську бібліотечну систему чекав тільки розвиток», – зауважив секретар міської ради Олег Рєзнік.

Привітала бібліотекарів і в.о. начальника відділу культури Людмила Пєхова. Вона зазначила, що бібліотека – це скарбниця духовності й мудрості. Людмила Пєхова подякувала бібліотекарям за труд та зауважила, що їхня робота важлива для міської громади.

Посадовці вручили представникам та колективам бібліотек грамоти міського голови. Також присутні переглянули виставку фоторобіт, пов’язану з щоденною працею бібліотекарів та поділилися думками щодо перспектив подальшої діяльності.